31 Οκτωβρίου 2013

Γελάν κι οι πέτρες ρεε!! Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Ποτέ δεν υιοθετήσαμε λογική παροχολογίας – Καλοπροαίρετη η κριτική Γλέζου

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθέτησε ποτέ λογική παροχολογίας εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτης με αφορμή την κριτική που άσκησε ο βουλευτής του κόμματος, Μ.Γλέζος.
«Ποτέ δεν υιοθετήσαμε λογική παροχολογίας. Έχουμε πει για αποκατάσταση του κατώτατου μισθού που θα είναι ένα μικρό αναπτυξιακό σοκ» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κριτική που άσκησε ο Μανόλης Γλέζος ήταν καλοπροαίρετη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γλέζος είχε αναφέρει ότι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πειστική όταν ο κόσμος ρωτάει πού θα βρει το κόμμα τα λεφτά.

«Δεν παίζουν με τα ζωντανά ιστορικά σύμβολα. Να πάψουν να κακοποιούν τις θέσεις του και να προσπαθούν να τις εκμεταλλευτούν» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό «προσπαθεί και κάθε μέρα το πετυχαίνει όλο και περισσότερο να γίνεται όσο το δυνατόν πιο πειστικός».

Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας και στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ο κ.Σκουρλέτης ήταν κατηγορηματικός.

«Τι θα πει πλεονασματικός προϋπολογισμός αν έχει προκύψει από βαθύτατη υφεσιακή πολιτική που έχει συρρικνώσει την παραγωγική βάση; Η ύφεση δεν ήταν ατύχημα, ήταν επιλογή στο πλαίσιο μιας εσωτερικής υποτίμησης, και ταυτόχρονα της πλήρους κατάρρευσης των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας όμως ότι «θα πρέπει να έχουμε στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής πολιτικής και πλεονάσματα».

Όπως είπε, τα λεφτά μπορούν να βρεθούν από πολιτικές όπως η αντιμετώπιση των μιζών και του καθεστώτος αδιαφάνειας, από την πάταξη της φοροδιαφυγής.
www.bankingnews.gr