04 Οκτωβρίου 2013

Γιάννης Λαγός: Μίλησα με Πατέλη, αλλά είχα την αίσθηση ότι δεν μου λέει όλη την αλήθεια


Ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή και ο βουλευτής της Χ.Α Ιωάννης Λαγός. «Θεωρώ τη δίωξη μου καθαρά πολιτική με σκοπό την πολιτική εξόντωση της Χ.Α. και τα ενάγκη των κατηγορούμενων πολιτευτών μελών της» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος επισημαίνοντας πως το μόνο κείμενο που απηχεί τις επίσημες απόψεις του κόμματος του είναι το καταστατικό που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο το 2012.

Ερωτηθείς από τον ανακριτή για το πλήθος των τηλεφωνικών του συνομιλιών με τον Γ. Πατέλη, την ώρα που ελάμβανε χώρα το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Π. Φύσσα, ο προφυλακισμένος πλέον βουλευτής της Χ.Α. υποστήριξε: «Επαναλαμβάνω ότι μοναδικό θέμα συζήτησης μου με τον Πατέλη κατά το χρόνο που μου αναφέρατε είναι η καλύτερη δυνατή διευθέτηση των λεπτομερειών της επικείμενης επισκέψεως στη Νίκαια την Πέμπτη 19.9.2013 του γενικού γραμματέα κ. Μιχαλολιάκου, την διαφήμιση της ομιλίας αυτής με την διανομή φειγ βολαν στην περιοχή αλλά και τη ρύθμιση των λεπτομερειών της επικείμενης διανομής τροφίμων το προσεχές Σάββατο όπως προανέφερα. Καμία τηλεφωνική μας συνδιάλεξη δεν έχει σχέση με το ατυχές περιστατικό με τον Φύσσα. Σε απόδειξη της εκδοχής αυτής αναφέρω ότι ματαιώθηκε η διανομή τροφίμων εκείνο το Σάββατο και τα τρόφιμα παραμένουν στο χώρο αποθηκεύσεως με κίνδυνο να σαπίσουν. Ως προς τις καταγραφείσες συνομιλίες για τις οποίες έχω ήδη ερωτηθεί, πράγματι μετά το περιστατικό της δολοφονίας του Φύσσα είχα έντονο διάλογο με τον Πατέλη, απαιτώντας να ενημερωθώ με λεπτομέρειες για το τι πράγμα έχει συμβεί, ώστε να είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν υπάρχει οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή της Νίκαιας στο περιστατικό διότι, όπως φαίνονταν δεν μου είχε πει όλη την αλήθεια ή τουλάχιστον δεν μου είχε εκθέσει όλα τα περιστατικά διότι, τη στιγμή της συνομιλίας είχα την αίσθηση ότι δεν μου λέει όλη την αλήθεια. Επέμενε στις εξηγήσεις που μου είχε δώσει από την αρχή και εγώ υποχρεώθηκαν να τον πιστέψω».

Ο βουλευτής της Χ.Α. χαρακτηρίζει τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ψευδείς και συκοφαντικές, ενώ επισημαίνει πως «όσες φορές διαπιστώνεται επιλήψιμη συμπεριφορά κάποιου υποστηρικτή ή στελέχους της ΧΑ υπάρχει άμεση αποδοκιμασία του σε κεντρικό επίπεδο και λειτουργεί πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο ελέγχει αυτές τις παραβάσεις, μέλος του οποίου είμαι και εγώ και είμαι για το λόγο αυτό σε θέση να σας βεβαιώσω ότι πράγματι έχουν επιβληθεί σε πολλές περιπτώσεις πειθαρχικές κυρώσεις ακόμη και απομάκρυνση από το κόμμα».

Απαντώντας σε ερώτηση του ανακριτή για τον αν υπάρχει ιδεολογική σχέση της ΧΑ με το κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ, αναφέρει: «Είμαστε Έλληνες εθνικιστές και ενεργούμε πάντοτε με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της χώρας. Δεν έχουμε καμία σχέση με το ναζισμό και τις αντιλήψεις του».

Ο Ι. Λαγός ερωτάται από τον ανακριτική για την διάρθρωση της Χ.Α σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Στην πράξη μετά την εκρηκτική άνοδο της Χ.Α. και την είσοδό της στο κοινοβούλιο, οι πυρήνες έχουν παύσει να λειτουργούν και έχουν αντικατασταθεί από τις τοπικές οργανώσεις. Ο επικεφαλής έκαστης επιτροπής αναφέρετε ένα συντρέχει περίπτωση όχι απαραιτήτως στο βουλευτή της συγκεκριμένης περιφέρειας αλλά στον ορισθέντα προς τούτο περιφερειάρχη κόμματος ο οποίος δεν είναι κατ ανάγκη βουλευτής. Για παράδειγμα εγώ είμαι περιφερειάρχης Πειραιά έχω την ευθύνη τόσο για την Α όσο και για την Β Πειραιώς».

Δείτε ολόκληρη την απολογία του Γιάννη Λάγου πατώντας ΕΔΩ