11 Οκτωβρίου 2013

Στην Βουλή και μήνυση πρώην μέλους του ΤΑΙΠΕΔ εναντίον του Γ. Στουρνάρα

Αφορά την απομάκρυνση της από το Ταμείο εξαιτίας της διαφωνίας της στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ… - Τι καταγγέλλει η ίδια

Στην Βουλή διαβιβάστηκε η μηνυτήρια αναφορά της Άννας Ζωηρού, πρώην μέλους του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.


Η δικαστική «επίθεση» εναντίον του Γ. Στουρνάρα, οφείλεται στην απομάκρυνση της Α. Ζωηρού από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, έπειτα από απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Η Α. Ζωηρού ωστόσο, είχε χαρακτηρίσει τον Γ. Στουρνάρα ως ιθύνοντα νου της απομάκρυνσής της, καθώς η ίδια είχε αντιταχθεί στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Βέβαια, στο διαβιβαστικό κείμενο του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, Ν. Ορνεράκη και του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ν. Παντέλη, δεν υπάρχει αναφορά για το περιεχόμενο της μήνυσης.

Τι μετέδιδε το bankingnews.gr την 1η Απριλίου:

Αντικαταστάθηκε από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, η κ. Άννα Ζωηρού, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του Ταμείου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ δε σχολιάζει τις δηλώσεις της, ωστόσο, επισημαίνει:

"Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, ορίζονται από το Ελληνικό Δημόσιο και δεσμεύονται με υποχρεώσεις εχεμύθειας. Καλούνται δε να λειτουργήσουν και να υπηρετήσουν με ακεραιότητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τους σκοπούς του Ταμείου. Ταυτόχρονα, οφείλουν να συναινέσουν στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διασφαλίζοντας τη νομιμότητα των διαδικασιών, αλλά και το υψηλότερο δυνατό τίμημα, μέσα στα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα.

Σε κάθε εταιρεία ή οργανισμό, οπουδήποτε στον κόσμο, εφόσον κάποιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αδυνατεί να υπηρετήσει τον ρόλο του μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο, για οποιοδήποτε λόγο ή σκοπιμότητα, είτε θέτει τον εαυτό του εκτός του οργανισμού, είτε αντικαθίσταται, ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο να μπορεί να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο του".

www.bankingnews.gr