01 Οκτωβρίου 2013

Η Χρυσή Αυγή συγκαλεί έκτακτη Κοινοβουλευτική Ομάδα -Ερχονται εξελίξεις

Η Χρυσή Αυγή ζήτησε από τη Βουλή την αίθουσα της γερουσίας προκειμένου την Πέμπτη να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική της Ομάδα και να ληφθούν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα του κόμματος.


Υπενθυμίζεται πως μέχρι αύριο Τετάρτη θα έχει αποφασιστεί από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα αν ο γενικός γραμματέας της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος θα προφυλακιστεί οπότε δεν θα μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα του ως αρχηγός κόμματος. Σήμερα εξάλλου θα κριθεί και η προφυλάκιση ή μη και των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου, Γιάννη Λαγού και Νίκου Μίχου, ενώ την Πέμπτη θα απολογηθεί ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παππάς.

Εντωμεταξύ από τις έως τώρα πληροφορίες η Ελένη Ζαρούλια είναι αυτή που έχει αναλάβει άτυπα την ηγεσία του κόμματος ακολουθώντας πιστά της εντολές του συζύγου της του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σωτηρέλης: Το λογικό είναι οι εναπομείναντες Χρυσαυγίτες να κάνουν νέο κόμμα

Την εκτίμηση ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν συλληφθεί θα ανεξαρτητοποιηθούν και θα κάνουν νέο κόμμα, εξέφρασε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης, μιλώντας στον Βήμα FM.

Για το ενδεχόμενο κήρυξης της Χ.Α. εκτός νόμου και τους βουλευτές που απομένουν στο Κοινοβούλιο επεσήμανε: "Δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα. Είναι ταυτόχρονα και κόμμα και αυτό είναι το κακό, επειδή δεν απαγορεύεται η ύπαρξη κόμματος, ακόμη και γι' αυτούς τους σκοπούς".

Ωστόσο επεσήμανε ότι: "Μπορούν να υπάρξουν ρυθμίσεις στον εκλογικό νόμο για την ανακήρυξη των κομμάτων για τις επόμενες εκλογές, ώστε να υπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό και ταυτόχρονα, κατά τη γνώμη μου, να είναι εγκληματική οργάνωση ή να υπερασπίζεται ρατσιστικούς σκοπούς. Δεν θα πρέπει να ανακηρύσσεται από τον Άρειο Πάγο υποψήφιο για τις εκλογές.

Το πιο λογικό είναι αυτοί που δεν έχουν συλληφθεί και δεν φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση να καταθέσουν μια δήλωση ανεξαρτητοποίησης και στη συνέχεια να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα νέου κόμματος".

Με πολιτικό μανιφέστο θα παρουσιαστούν στις 14.30 στον ανακριτή

Σήμερα πάντως οι 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός θα παρουσιαστούν με πολιτικό μανιφέστο