16 Οκτωβρίου 2013

Τι κάνει σήμερα ο πρασινοφρουρός Χρήστος Ιακώβου

Η φράση σήμα-κατατεθέν «Κάτσε κάτω από την μπάρα». Τα «χαστούκια» που έριχνε στον Πύρρο Δήμα πριν εκείνος επιχειρήσει να πάρει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Η διαδρομή του Χρήστου Ιακώβου, του ανθρώπου που δημιούργησε την dream team της άρσης βαρών, δεν ξεχνιέται εύκολα. Οπως και το τέλος της βέβαια, όταν το σκάνδαλο ντόπινγκ του 2008 με τα 11 θετικά δείγματα της εθνικής ομάδας «έσβησε» τα φώτα.

Τι κάνει σήμερα όμως ο Χρήστος Ιακώβου; Δοκίμασε να ασχοληθεί με διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες, δεν γλίτωσε το πλήγμα από την οικονομική κρίση, αλλά στο τέλος επέστρεψε στον αθλητισμό. Κατά κάποιο τρόπο τουλάχιστον. Γιατί πλέον ασχολείται με τη νέα μόδα, το CrossFit.

Στο ξέσπασμα του σκανδάλου του ντόπινγκ, ο προπονητής αποσύρθηκε από την άρση βαρών και σκέφτηκε σοβαρά να φύγει για τις ΗΠΑ. Αρχισε να ασχολείται με τις οικοδομές, ωστόσο η κρίση στο real estate τον επηρέασε πολύ, με αρκετά από τα διαμερίσματα που είχε φτιάξει να παραμένουν απούλητα.

Η επόμενη κίνησή του ήταν στο χώρο της εστίασης. Το 2009 άνοιξε εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη, καθώς από μικρός είχε καλή σχέση με τη μαγειρική μια και ο πατέρας του είχε αντίστοιχη επιχείρηση στην Τουρκία. Η οικονομική κρίση έπληξε και αυτή την προσπάθειά του.

Τελικά, ασχολήθηκε ξανά με τον αθλητισμό, αλλά όχι στο επίπεδο που το έκανε πριν. Ξεκίνησε να κάνει personal training και στη συνέχεια, αφού τα ψαλίδισμα του εισοδήματος αρκετών οδήγησε και σε μείωση του ενδιαφέροντος, επικεντρώθηκε στο CrossFit, κάνοντας σεμινάρια προπονητικής.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό προπονήσεων και αποτελεί μια μόδα που έρχεται από Aμερική. Σε αυτή έχουν εισαχθεί πολλοί όροι εκγύμνασης. Αερόβια άσκηση, βάρη, καθώς και ασκήσεις σωματικού βάρους.

Ουσιαστικά είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και συντήρησης, τα αποτελέσματα του οποίου είναι άμεσα ορατά και συνεισφέρουν στη γενική φυσική κατάσταση. Πέραν των άκρως δελεαστικών αποτελεσμάτων, είναι πολύ δελεαστικό και σύμφωνα με όσους κάνουν άκρως εθιστικό! Επειδή περιέχει και βάρη, ο Ιακώβου ανέλαβε να διδάξει τεχνικές μέσω σεμιναρίων. Μέχρι στιγμής έχει κάνει 6-7 και αυτό τον γεμίζει απόλυτα, αφού ετοιμάζεται να βγει και εκτός Αθήνας.

Πηγή: gazzetta.gr