11 Οκτωβρίου 2013

Μαθήματα “υπαρκτού σοσιαλισμού” στον Σταύρο Ψυχάρη;

Κατάπιαν τη γλώσσα τους οι συνδικαλιστές κάθε παράταξης, κυρίως Συριζαίοι, όταν στην αίθουσα του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, καταδέχθηκε να πιει τον καφέ του ο πρόεδρος του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης. Με περισπούδαστο ύφος ο Mr ΔΟΛ, εξήγησε γιατί προέβη σε 30 περίπου απολύσεις, ανέλυσε την κατάσταση στα media την τελευταία τριετία, δήλωσε ότι θα περιοριστεί σε απομακρύνσεις με το καθεστώς εθελουσίας εξόδου και μετά άκουσε με προσοχή τους συνδικαλιστές.

Άκουσε ότι από τους 1.660 εργαζόμενους στο “μαγαζί” του το 2009 έχουν μείνει σήμερα λιγότεροι από 706, με τους περισσότερους να έχουν εξαναγκαστεί να αποδεχτούν τη μείωση του 20% στις αποδοχές τους τα τελευταία δύο χρόνια. Λες και δεν το ήξερε. Του είπαν, από την άκρα Αριστερά, ότι το ουσιαστικό πρόβλημα του ΔΟΛ δεν είναι τα «λεφτά», αυτό αποδεικνύεται και από την πρόσφατη συμμετοχή του Οργανισμού στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του MEGA, την ίδια ώρα που υποτίθεται ότι ψάχνει 5 εκατ. ευρώ, κόβοντάς τα από τους εργαζομένους του.

Πρόσθεσαν ότι “ουσιώδες ζήτημα είναι να αλλάξει η συνολική λογική, δηλαδή, να εγκαταλειφθεί η αναζήτηση συνεχούς τόνωσης των κεφαλαιούχων και των διευθυντών τους και να επανέλθει το ενδιαφέρον για το δημοσιογραφικό προϊόν και τη δημιουργική και όχι χειραγωγούμενη εργασία”. Ο δε Ψυχάρης άκουσε το φροντιστήριο, και έφυγε υπομειδιώντας.

www.antinews.gr/2013/10/11/230156