23 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Η επιχείρηση της ΕΛ ΑΣ στην Ελευσίνα και η σύλληψη των δουλεμπόρων μπροστά στην κάμερα

Κατά εκατοντάδες οι μετανάστες από τη Συρία προσπαθούν μέσω της Ελλάδας να φτάσουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, για να ξεφύγουν από τον εφιάλτη του εμφυλίου στην χώρα τους. Ρευστοποιούν την όποια περιουσία τους για να πληρώσουν τις σπείρες των διακινητών που τους υπόσχονται σίγουρη μετάβαση σε μια νέα ζωή. Έτσι αφού πρώτα διασχίσουν το Αιγαίο με σαπιοκάραβα κινδυνεύοντας να χάσουν τη ζωή τους, αποβιβάζονται σε ακτές της Αττικής όπου εκεί τους παραλαμβάνουν οι δουλέμποροι. Μπροστά σε μια ακόμη τέτοια ιστορία ήρθαν αντιμέτωποι με τους διακινητές, οι άνδρες του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής τα ξημερώματα της Κυριακής στα διόδια της Ελευσίνας.


Το χρονικό της σύλληψης


Οι άνδρες του Τμήματος Συντονισμού είχαν εδώ και αρκετές ημέρες τις πληροφορίες ότι μετανάστες θα επιχειρήσουν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου,να επιβιβαστούν σε φορτηγό από την οδό Αχαρνών, με προορισμό την Πρέβεζα. Από εκεί θα τους παραλάμβανε φουσκωτό σκάφος όπου θα τους οδηγούσε στην Ιταλία. Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έγιναν σκιά του φορτηγού το οποίο κατευθυνόταν στα διόδια της Ελευσίνας από την λεωφόρο Καβάλας. Μάλιστα ο οδηγός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κινούνταν με μικρή ταχύτητα για να διαπιστώσει εάν τον παρακολουθούσαν. Μπροστά του βρισκόταν ένα αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως «προπομπός» και θα τον ενημέρωνε εάν υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας.

Όταν ο οδηγός έφτασε στα διόδια της Ελευσίνας ακροβολισμένοι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν.

Η σύλληψη on camera



Το "ανθρώπινο φορτίο"

Σοκαρισμένοι οι άνδρες του Τμήματος Συντονισμού διαπίστωσαν ότι στην καρότσα κρύβονταν 41 μετανάστες, κυρίως από τη Σύρια. Ανάμεσα τους βρισκόταν μια τετραμελής οικογένεια και ένα βρέφος πέντε μηνών. Όπως δήλωσαν στους αστυνομικούς πλήρωσαν από 1.500 έως 3.000 για να περάσουν στην Ιταλία.



1.500 έως 3.000 για να περάσουν στην Ιταλία

Η αστυνομία συνέλαβε άμεσα τον οδηγό του φορτηγού όπου αρχικά δήλωσε ότι κατάγεται από την Παλαιστίνη ωστόσο η έρευνα έδειξε ότι είναι από το Ιράκ.

Επίσης συνελήφθησαν οι δύο άνδρες στο αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως «προπομπός». Τέλος συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του φορτηγού ο οποίος μετά τον εντοπισμό του από τους αστυνομικούς, δήλωσε κλοπή. Ωστόσο οι αρχές θεωρούν ότι γνώριζε ποιο ήταν το "φορτίο" που θα μετέφερε το φορτηγό του.



Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης
enikos.gr