21 Οκτωβρίου 2013

Οχτώ οικογένειες ελπίζουν πως η Μαρία είναι το δικό τους παιδί που χάθηκε

Η ανακάλυψη της 4χρονης Μαρίας στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα ξετυλίγει το κουβάρι σε ένα διεθνές κύκλωμα αγοραπωλησίας. Αυτό θεωρούν οι αστυνομικοί, που ξανανοίγουν τους φακέλους οχτώ εξαφανισμένων παιδιών από όλο τον κόσμο, που μοιάζουν με το κοριτσάκι.

Οι ελπίδες αναζωπυρώνονται για τους γονείς των Ντομίνικα Γκατζάρ, Γκαμπριέλα Φράνκο, Εμιλι Γκουαμά και Γκαμπριέλα Ντάμ από τις ΗΠΑ, Λίζα Ιργουινκ από τον Καναδά, Νικόλα Σιέσκα και Σουζάνα Σιμπνιέσκα από την Πολωνία, αλλά ακόμη και η Φιόνα, από την Γαλλία. Η μικρή εξαφανίστηκε πριν από πέντε χρόνια και φέρεται πως το δολοφόνησαν οι γονείς του, αλλά η σορός της δεν βρέθηκε ποτέ.

Τη Δευτέρα θα γίνει το επόμενο βήμα στις προσπάθειες των αρχών να βρουν τους βιολογικούς γονείς της Μαρίας, καθώς θα δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και τα στοιχεία του ζευγαριού που εμφανίζονταν ως γονείς του παιδιού για να παίρνουν επίδομα. Παράλληλα οι δύο τους αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες τηλεφωνήματα δέχεται το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου και φιλοξενείται το κοριτσάκι, από ζευγάρια τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, που είχαν χάσει το παιδί τους το 2009, είτε περιπτώσεις ατόμων που τους είχαν πει πως το παιδί τους γεννήθηκε νεκρό. Επιπλέον, αναμένεται η πραγματογνωμοσύνη ανθρωπολόγου, ώστε να διευκρινιστεί η καταγωγή της μικρής

Πηγή: Mega