27 Οκτωβρίου 2013

Ο «Σαλονικιός» νέος εκπρόσωπος του ΔΝΤ μένει στο Παλαιό Ψυχικό και «τρομάζει» το ΥΠΟΙΚ με τα ελληνικά του

Μόνιμη στέγη φαίνεται πως βρήκε ο νέος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Γουές ΜακΓκρου, ο οποίος, αφού εγκαταστάθηκε στην πρωτεύουσα πιάνει δουλειά.

Ο νέος εκπρόσωπος του ΔΝΤ είναι ένας τεχνοκράτης ειδικών αποστολών και αναμένεται να παίξει κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν τις προσεχείς εβδομάδες, ωστόσο, οι γνωρίζοντες αναφέρουν ότι θα έχει πιο καταλυτικό ρόλο από τον Μπομπ Τράα.

Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», η ηγεσία του ΔΝΤ περιμένει πολλά περισσότερα από τον κ. Μακ Γκρου, καθώς η θητεία του Τράα κρίθηκε ως αποτυχημένη, ενώ στα ... κεντρικά τον φώναζαν «mister Nobody», δηλαδή «Κύριος Κανένας».

Ο νέος εκπρόσωπος του Ταμείου βρήκε, σύμφωνα με την εφημερίδα, μια ήσυχη στέγη στο Παλαιό Ψυχικό και από εκεί θα ξεκινήσει τη θητεία του στην οποία θα κληθεί να υπερκαλύψει αρκετά εμπόδια.

Το μεγάλο του ατού, που γεμίζει ελπίδες και την ελληνική πλευρά, είναι η σχέση του με τη χώρα μας, καθώς έχει ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο πατέρας του ήταν ο μακροβιότερος πρόεδρος του Κολεγίου Ανατόλια.

Ο πατέρας του , αναφέρει το «Εθνος», αγάπησε την Ελλάδα από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του γνωστού εκπαιδευτικού ιδρύματος, το 1974, και στη Θεσσαλονίκη ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ζώντας με την οικογένειά του επί 25 χρόνια στη χώρα μας έγινε λίγο... Ελληνας, όπως λένε άνθρωποι που τον γνώρισαν.

Κι έτσι, ο μόνιμος πλέον αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Γουές ΜακΓκρου, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ζώντας σε ένα όμορφο σπίτι στο Πανόραμα με τους γονείς του και τις δύο αδερφές του. Ο ΜακΓκρου αποφοίτησε από το φημισμένο Pinewood της Θεσσαλονίκης το 1975, αφού πρώτα έκανε τις βόλτες του στην παραλιακή λεωφόρο και γεύτηκε τη ζωή της συμπρωτεύουσας με τους πολλούς Ελληνες και Αμερικανούς φίλους του.

Οπως τονίζουν άνθρωποι που τον γνώρισαν, ο ΜακΓκρου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στις παρέες του Pinewood, ευγενικός αλλά λιγομίλητος και ιδιαίτερα συνεσταλμένος. Γενικά, κλειστός χαρακτήρας, αλλά καθόλου σνομπ, κάτι που επιβεβαιώνει τους τελευταίους μήνες και ως μέλος της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Μάλιστα, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρουν ότι είναι ένας ευγενικός και καλός διπλωμάτης, ωστόσο, όλοι προσέχουν τι λένε, καθώς μπορεί ο ίδιος να συνεννοείται στα αγγλικά, αλλά καταλαβαίνει πολύ καλά τα ελληνικά.

Ολοι εκτιμούν ότι ο Γουές Μακ Γκρού θα μπορέσει να βοηθήσει πολύ περισσότερο από τον προκάτοχό του ο οποίος υπήρξε προκλητικός στις συζητήσεις του με τους Ελληνες αξιωματούχους.

Επιπλέον ο τρόπος ζωής του, όπως τονίζει η εφημερίδα, έδειχνε μια αυθάδεια και απέχθεια για τα όσα τραγικά συνέβαιναν στην Ελλάδα. Εκανε μόνο εχθρούς στην Αθήνα, ενώ άλλαξε τρεις φορές σπίτι μέχρι να «κρυφτεί» σε μια βίλα 4.000 ευρώ τον μήνα στη Φιλοθέη, την οποία και είχε μετατρέψει σε «φρούριο».

Προτάσεις - φωτιά

Ο «ανθύπατος» του ΔΝΤ έχει βάλει τη σφραγίδα του σε ορισμένες προτάσεις - φωτιά, μεταξύ των οποίων η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και η εφαρμογή της μετενέργειας με κατάργηση τριετιών και επιδόματος γάμου. Εβαλε ουσιαστικά την «ταφόπλακα» στις συλλογικές συμβάσεις, την ίδια στιγμή που κατηγορήθηκε ότι έκλεινε τα μάτια σε αθρόες προσλήψεις που γίνονταν την εποχή του πρώτου Μνημονίου. Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι συμβούλευε ελληνικές επιχειρήσεις να φύγουν από την Ελλάδα και να εγκατασταθούν στα Βαλκάνια και στην Τουρκία, ενώ το όνομά του ενεπλάκη σε «περίεργες» διεκδικήσεις από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι φήμες για τη ζωή του στην Αθήνα έδιναν κι έπαιρναν. Λέγεται ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του και για τον λόγο αυτό κυκλοφορούσε με συνοδεία ενώ μετέτρεψε σε φρούριο το σπίτι της Φιλοθέης. Λένε επίσης ότι εκμυστηρεύτηκε τους φόβους του τονίζοντας ότι θέλει να φύγει από την Αθήνα προτού «τον στείλουν στην Ολλανδία με φέρετρο».

Το καλοκαίρι εξέπληξε τους πάντες, όντας πρωταγωνιστής σε δύο περιστατικά. Το πρώτο ήταν η παρουσία του στον γάμο ενός φιλικού του ζευγαριού στον Αγιο Νικήτα της Λευκάδας. Η νύφη, εργαζόμενη στο ΔΝΤ, κατάγεται από το Μεγανήσι και κάλεσε τον Τράα στον γάμο της όπου λέγεται ότι ο Ολλανδός το γλέντησε... αλά ελληνικά. «Ο κ. Κανένας γελούσε όλο το βράδυ», λένε όσοι παραβρέθηκαν στο γλέντι.

Το δεύτερο αφορά το αποχαιρετιστήριο γλέντι που διοργάνωσε ο κ. Τράα στις 6 Σεπτεμβρίου στο σπίτι της Φιλοθέης. Από το φρούριο της οδού Καλλιγά πέρασαν αρκετοί υψηλοί προσκεκλημένοι και το γλέντι κράτησε μέχρι πρωίας προκαλώντας εκνευρισμό στους γείτονες εξαιτίας των υψηλών... ντεσιμπέλ.

http://www.iefimerida.gr/node/127955#ixzz2ix53yzzi