27 Οκτωβρίου 2013

Κατηγορούν γονέα επειδή δεν ήθελε τραγούδι με τη "Σουλτάνα" Βελουχιώτη!

Οι συνδικαλιστές του νομού μιλούν για... "λογοκρισία"

Ένα περιστατικό που συνέβη στην Ηλεία αναδεικνύει την προπαγάνδα κομμουνιστών δασκάλων στα σχολεία, που ευτυχώς στα συγκεκριμένη περίπτωση δεν βρήκαν πεδίο δράσης χάρη στην αντίδραση ενός γονέα.

Για λογοκρισία κατηγορείται ένας γονέας από την ΕΛΜΕ του νομού επειδή ζήτησε να απαγορευθεί ένα τραγούδι του Μπαγιαντέρα από τη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου το οποίο μιλούσε για αντάρτες και τον γνωστό ομοφυλόφιλο Αρη "Σουλτάνα" Βελουχιώτη.

Οπως αναφέρει το ilialive, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το τραγούδι του μεγάλου ρεμπέτη Μπαγιαντέρα (κατά κόσμον Δημήτρη Γκόγκου) «Να ' ναι γλυκό το βιολί», που συμπεριλαμβάνεται στα ρεμπέτικα τραγούδια της Κατοχής, το οποίο και είχε συμπεριληφθεί στα κομμάτια που θα ερμήνευε η χορωδία σχολείου της περιοχής.

O γονέας παραπονέθηκε στον διευθυντή ζητώντας να αφαιρεθεί το τραγούδι επειδή το παιδί του δεν θέλει να λέει τραγούδια που μιλάνε για αντάρτες. Ο διευθυντής μεταβίβασε το αίτημα στη κομμούνα δασκάλα μουσικής η οποία, όμως, αρνήθηκε και τόνισε πως είτε θα τραγουδηθούν όλα τα επιλεγμένα κομμάτια είτε κανένα.

Τελικά η γιορτή πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα τραγούδι και μόνο ο εθνικός ύμνος ακούστηκε.

Οι στίχοι του αστείου τραγουδιού

"Φόρεσ' αντάρτη τ' άρματα

ζώσε και το σπαθί σου

και σύρε για τον πόλεμο

κι η λευτεριά μαζί σου.

Πολέμησε αντάρτη μου

πως πολεμάνε όλοι

και με τον Άρη αρχηγό

γλυκό να 'ναι το βόλι".

Η ιστορία του «βιολιού»