01 Οκτωβρίου 2013

Μαραθώνιος συναντήσεων Α. Σαμαρά στις ΗΠΑ

Συναντήσεις με υπευθύνους μεγάλων εισηγμένων εταιρειών των ΗΠΑ που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια δολάρια είχε χθες ο Αντώνης Σαμαράς.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχοντας σκοπό την έξοδο της χώρας στις αγορές το 2014 συζήτησε με τους επιχειρηματίες το γενικότερο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον.

Οι συνομιλητές του κ. Σαμαρά έδειχναν σε γενικές γραμμές άκρως ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη και έκαναν ερωτήσεις αναφορικά με την σύλληψη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, για την πορεία της κυβέρνησης μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ αλλά και για το εάν θα διατηρηθεί η σταθερότητα.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος και τόνισε πέραν όλων των άλλων, υπάρχει απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας να τελειώνουμε με την τρόικα. Σε όλους τους τόνους μάλιστα επιχείρησε να διαβεβαιώσει ότι είναι εγγυητής της σταθερότητας και ότι δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον και θα έχει στις 15:00 το μεσημέρι συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς θα ακούσει τις αναλύσεις του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και βέβαια θα κάνει ενημέρωση από τη δική του πλευρά.

Στις 17:30 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Πίτερσεν που συγκεντρώνει μερικούς εκ των σημαντικότερων στρατηγικών και πολιτικών διαμορφωτών.

Την Τετάρτη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και το απόγευμα θα έχει επαφές με μέλη της Βουλής και της Γερουσίας.