27 Οκτωβρίου 2013

Ο κρυπτο-φασισμός των πολιτικάντηδων για τις παρελάσεις

«Όταν έρθει το κόμμα μας στην εξουσία θα καταργήσουμε τις παρελάσεις», φέρεται να είπε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, θεμελιώνοντας τη θέση του στο ότι γίνονται με αναχρονιστικό τρόπο και όλα τα λοιπά στη γνωστή για το θέμα επιχειρηματολογία.

Τι έκανε ο ανεκδιήγητος πολιτικάντης με τη δήλωση αυτή;
Αφενός, εμφανίστηκε να εκφράζει αυθεντικά το κόμμα του, πράγμα απαράδεκτο. Ξέρει κάποια απόφαση κομματική την οποία δεν θεώρησαν σκόπιμο να μας την κοινοποιήσουν ώστε να αξιολογηθεί;

Και δεύτερον, ποιος νομίζει ότι είναι ο κύριος αυτός; Και να σκεφτεί κανείς, ότι καταγγέλλει τον φασισμό υποτίθεται, προαναγγέλλοντας καταργήσεις… Αν είσαι «μάγκας» και πραγματικός δημοκράτης και όχι ένας ακόμα ξεφτιλισμένος πολιτικάντης της κακιάς ώρας από αυτούς που γέμισε ο τόπος, να πει ότι θα ζητήσει τη διοργάνωση δημοψηφίσματος για το θέμα, ώστε να μιλήσει ο λαός το οποίο τόσο πολύ επικαλείται!



Δηλαδή, αν κάνεις κυβέρνηση έχοντας πάρει π.χ. 30% των ψήφων μαζί με κάποια κομματική… τσόντα, ποιος σου είπε ρε αχαΐρευτε που κάποτε διαμαρτυρόσουνα για τον εκλογικό νόμο ότι σε έκλεβε και ζητούσες απλή αναλογική, να έρχεσαι τώρα πειναλέε για εξουσία κουφιοκεφαλάκη που θα απειλείς με κατάργηση παρελάσεων ενώ θα εκπροσωπείς τους τρεις από τους δέκα πολίτες στην καλύτερη;

Κι αν φοράς παντελόνια, τράβα στο κόμμα σου και ζήτα να απόσχουν επισήμως από τις εκδηλώσεις. Για να αξιολογηθεί η απόφαση. Έτσι σου έμαθαν στο – κομματικό – σπίτι σου να συμπεριφέρεσαι ύπουλα; Ωραίους «δημοκράτες» άρχισε να γεννά ξανά ο τόπος. Να τους χαιρόμαστε. Κατά τα άλλα φασίστες είναι μόνο οι Χρυσαυγίτες, τους οποίους αποδεδειγμένα σιχαινόμασταν για τη νοοτροπία και την κουλτούρα που εκπροσωπούν.

Αυτή είναι η κατάντια της χώρας. «Να μαζευτούμε όσοι δεν τις θέλουμε και όσοι τις θέλουμε να μετρηθούμε». Εκεί το πάνε το πράγμα. Και ύστερα κάτι ανεπάγγελτα τσιράκια τους διαμαρτύρονται όταν προειδοποιούμε ότι με το μίσος που έχει για τον «άλλο» το ένα ή το άλλο άκρο, οδηγούν τη χώρα σε σύγκρουση και την καταστροφή.

http://www.defence-point.gr/news/?p=87701