12 Οκτωβρίου 2013

Τζήμερος: "Αν δεν σας αρέσω μη με διαβάζετε"... το ίδιο λέμε και εμείς σε όσους βάζουν υβριστικά σχόλια

Ο πρόεδρος του κόμματος “Δημιουργία Ξανά” Θάνος Τζήμερος έγραψε το παρακάτω κείμενο, που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook και στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:

“Ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία, μας μάθαιναν στο Δημοτικό. Έλα όμως που και τις δύο έννοιες ο καθένας τις ερμηνεύει όπως θέλει;

Επειδή το ερώτημα για το πού αρχίζει η ελευθερία του άλλου και πού σταματάει η δική σου δεν πρόκειται να απαντηθεί με ακρίβεια ποτέ, επιτρέψτε μου να ορίσω τις αρχές που θα ισχύουν σ’ αυτόν εδώ τον διαδικτυακό χώρο:

1. Μπορείτε να γράφετε και να σχολιάζετε ελεύθερα, είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε.

2. Τα σχόλιά σας, και στις δύο περιπτώσεις, πρέπει να είναι κόσμια και να διαθέτουν αισθητική. Επειδή κι αυτές οι έννοιες είναι “φλου” για κάποιους που τις αγνοούν γενικά στη ζωή τους, τους ενημερώνω ότι από δω και μπρος θα διαγράφω οποιοδήποτε σχόλιο θεωρώ ότι δεν τις διαθέτει.

3. Δέχομαι και χαίρομαι την κριτική όταν έχει τεκμηρίωση και αντιπρόταση: “δεν συμφωνώ μ’ αυτό, γι’ αυτόν τον λόγο, αντιπροτείνω αυτό”. Σχόλια με εξυπνάδες, αστήρικτους χαρακτηρισμούς και, πολύ περισσότερο, ύβρεις θα διαγράφονται και, ανάλογα με τη “βαρύτητα”, μπορεί να μπλοκάρεται και ο σχολιαστής.

Επειδή ασχολούμαι με πάρα πολλά πράγματα, επαγγελματικά και πολιτικά, η παρουσία μου στο FB περιορίζεται στον χρόνο που κάνω να ανεβάσω μια ανάρτηση. Είναι αδύνατον, κατά κανόνα, να συμμετέχω στη συζήτηση που μπορεί να επακολουθήσει, μολονότι θα βρω χρόνο, αργά η γρήγορα, να διαβάσω τα σχόλια που γίνονται. Όμως, άλλο συζήτηση κι άλλο διαξιφισμοί, αντεγκλήσεις και “καρφιά” ένθεν κακείθεν, στοιχεία που δημιουργούν νοσηρό περιβάλλον και διώχνουν τους σοβαρούς σχολιαστές. Κάθε φορά που αντιλαμβάνομαι παρόμοια παρεκτροπή οι παρεκτρεπόμενοι θα διαγράφονται χωρίς καμία προειδοποίηση.

Κανένας δεν σας υποχρεώνει να είστε στον χώρο μου ή να ασχολείστε μαζί μου. Αν δεν σας αρέσει η “Δημιουργία, ξανά!” έχετε τόσα… άξια κόμματα να ψηφίσετε. Αν αντιπαθείτε τον Τζήμερο που δεν λέει αυτά που θα θέλατε πολλοί να ακούτε, έχετε ένα σωρό πολιτικάντηδες να συμπαθήσετε που θα το κάνουν με προθυμία. Σας ενημερώνω, για να ξέρετε τους κανόνες του παιχνιδιού. Δεν σας αρέσουν, δεν παίζετε”.