30 Οκτωβρίου 2013

Κυριάκο ακούς;; Handelsblatt: Η Ελλάδα καθυστερεί και πάλι την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων


[Μάλλον στον Κυριάκο οφείλεται η δυσφορία των τροϊκανών καθώς Άδωνις, Βρούτσης και Στουρνάρας κουτσά στραβά θα ανταποκριθούν... αντίθετα ο Κυριάκος συνεχίζει να χαϊδεύει τα αυτία των κηφώνων του δημοσίου και να τάζει και διορισμούς από πάνω!]
 
Για νέες καθυστερήσεις από την πλευρά της Ελλάδας, όσον αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, κάνει λόγο η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
«Η Ελλάδα καθυστερεί και πάλι» είναι ο τίτλος του ρερπορτάζ, με την εφημερίδα να σημειώνει ότι η χώρα δεν κάνει αρκετές περικοπές και καθυστερεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».
Όπως σημειώνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα, η Ελλάδα προκαλεί και πάλι μεγάλη ανησυχία στην ευρωζώνη.
Η κυβέρνηση στην Αθήνα καθυστερεί και πάλι, τόσο όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις όσο και την εξυγίανση του δημόσιου προϋπολογισμού.
Η Ευρωζώνη προς το παρόν δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει και νέες δόσεις από το πακέτο βοήθειας, όπως αναφέρεται σε διπλωματικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, μεταδίδει η Deutshe Welle.
Επίσης γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη διάσταση που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σχετικά με την «τρύπα» των δυο δισ., την λεγόμενη κινητικότητα που αφορά 25.000 υπαλλήλους του δημοσίου, καθώς και τις αλλαγές στην ελληνική βιομηχανία όπλων και στον κώδικα των δικηγόρων.

www.bankingnews.gr