06 Οκτωβρίου 2013

Μπλόκο στην ΠΣόφια ΕΡΤ, με εξώδικο από τη NOVA

Η επιχείρηση «μπλόκο» εκδηλώθηκε την Παρασκευή στις 10.40 το πρωί, όταν δικαστικός επιμελητής επέδωσε εξώδικο της NOVA, στη γραμματεία της ΠΟΣΠΕΡΤ. Το εξώδικο της FORTHNET επικαλείται τα δικαιώματά της στις μεταδόσεις του πρωταθλήματος της Super League.

Στρέφεται έτσι κατά των αθλητικών συντακτών....
Μαρίας Γκίκα (μέλους κατά την 11η Ιουνίου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ), Νίκου Κορόβηλα, μέλους επί σειρά ετών του ΜΣ της ΕΣΗΕΑ και Νίκου Παγιωτέλη, που είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΠΣΑΤ ( Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου).

Το εξώδικο επικαλείται το Ν 2121/93 περί πνευματικής ιδιοκτησίας και προειδοποιεί «για την λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την προστασία και ικανοποίηση των δικαιωμάτων» της NOVA, στρεφόμενο αποκλειστικά κατά των 3 προαναφερθέντων δημοσιογράφων, χωρίς να κοινοποιείται στην ΕΣΗΕΑ.

Το εξώδικο συνδέεται με το γεγονός ότι από την περασμένη Κυριακή από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε πάλι η εκπομπή «Μαϊμού Αθλητική Κυριακή» που επιμελούνται και παρουσιάζουν οι συγκεκριμένοι αθλητικοί συντάκτες.

Η συγκεκριμένη μαιμού εκπομπής ενοχλεί τη συνδρομητική ΝOVA, καθώς ταυτόχρονα έχει αρχίσει ανάλογη εκπομπή και στη «ΔΤ» με τον ίδιο τίτλο (που ανήκει πλέον στη ΔΤ) και την ίδια ώρα.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση των μεταδόσεων στιγμιοτύπων του πρωταθλήματος σύμφωνα με το άρθρο 84 του Ν 2725/99 δεν χρειάζεται άδεια της Forthnet ( ιδιοκτήτη της NOVA) δεδομένου ότι υπάρχει η πρόβλεψη στο νόμο για τις γνωστές τρίλεπτες μεταδόσεις από όλους του ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς για ενημέρωση της κοινής γνώμης... κάτι που βέβαια δεν ισχύει για την περίπτωση της ΕΡΤ η οποία ουσιαστικά δεν υπάρχει και λειτουργεί παράνομα