15 Οκτωβρίου 2013

O έλληνας κιθαρίστας του Ozzy Gus G.

Ο Gus G. (Κώστας Καραμητρούδης), έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και σήμερα είναι αναγνωρισμένος μουσικός της heavy-metal με άρτια κιθαριστική τεχνική, mastermind των Firewind και δεξί χέρι του Ozzy Osbourne, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλά, ακόμη, ονόματα της rock σκηνής. Διαβάστε τι μας είπε για την επίσκεψή του στην Ελλάδα, τα σεμινάρια που θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας, τα επαγγελματικά του σχέδια, κ.α.
Gus, πρόκειται να βρεθείς στην Ελλάδα για δυο σεμινάρια ηλεκτρικής κιθάρας, ένα στη Θεσσαλονίκη και άλλο ένα στην Αθήνα. Πώς νιώθεις που θα βρεθείς και πάλι στην Ελλάδα;
"Πάντα νιώθω πολύ ωραία να παίζω στη χώρα μου, υπάρχει πολύς κόσμος που αγαπάει αυτό που κάνω και με υποστηρίζει εδώ και χρόνια! Οπότε δεν βλέπω την ώρα να τους ξαναδώ όλους, ειδικά σε ένα διαφορετικό event σαν αυτά τα σεμινάρια".

Πώς προέκυψε η ιδέα των σεμιναρίων;
"Πριν λίγους μήνες ανακοινώσαμε 4 σεμινάρια στην Ιταλία και από τότε ήρθαν πολλές προτάσεις και για άλλες χώρες. Δεν είχα σκοπό να παίξω φέτος στην Ελλάδα καθόλου, αλλά όταν είδα ότι η ζήτηση για τα σεμινάρια ήταν μεγάλη εδώ πέρα, αποφάσισα να κάνω 2 -ένα στην πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη κι ένα στην Αθήνα".

Διαβάζουμε στα social media σχόλια από οπαδούς της ηλεκτρικής κιθάρας που βρίσκονται και σε άλλες ελληνικές πόλεις και θα ήθελαν να πραγματοποιήσεις και στις πόλεις τους αντίστοιχα σεμινάρια. Υπάρχει σκέψη να γίνει κάτι ανάλογο;
"Εννοείται πως υπάρχει -χρόνος δεν υπάρχει δυστυχώς! Ελπίζω να μπορέσω να πάω και σε άλλες πόλεις κάποια στιγμή στο μέλλον".

Τι θα περιλαμβάνουν τα σεμινάρια και ποια η διάρκειά τους;
"Συνήθως η διάρκειά τους είναι 2-2,5 ώρες. Παίζω κάποια κομμάτια από τον κατάλογο των Firewind και στο ενδιάμεσο μου αρέσει να κάνω διάλογο με το κοινό, απαντάω σε ερωτήσεις, συζητάμε για διάφορες τεχνικές, και για την προσέγγιση μου στη μουσική και την κιθάρα".

Ποιοι είναι οι επόμενοι σταθμοί σου για σεμινάρια και έως πότε θα διαρκέσουν;
"Μετά από την Ελλάδα, έχω ένα σεμινάριο στο Μάλμο της Σουηδίας και στη συνέχεια έχω άλλα 7 στην Ιαπωνία. Βέβαια πριν από αυτό έχουμε το tour στην Αυστραλία με τους Firewind".

Γνωρίζουμε πως τέλος του μήνα θα βρεθείς στην Αυστραλία για live εμφανίσεις. Είναι η πρώτη φορά που θα βρεθείς εκεί; Ας μην ξεχνάμε και τον μεγάλο αριθμό των Ελλήνων που ζουν εκεί. Πώς νιώθεις για αυτή την περιοδεία;
"Ναι ειναι η 1η φορα που θα πάμε εκεί και είμαστε ενθουσιασμένοι! Ελπίζω να μας υποστηρίξει κ ο Ελληνισμός της Αυστραλίας!"

Να σε περιμένουμε και για κάποιο live στην Ελλάδα, σύντομα;
"Σίγουρα μέσα στο 2014!"

Τι νέο περιμένουμε τόσο από εσένα προσωπικά όσο και από εσένα μαζί με τους Firewind;
"Ετοιμάζω το 1ο μου σόλο άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2014! Είναι ένα πολύ διαφορετικό άλμπουμ με πολλές guest συμμετοχές και πολύ δυνατά τραγούδια!"

Θα σε ξαναδούμε μαζί με τον Ozzy άμεσα (σε επίπεδο συναυλιών ή δισκογραφίας);
"Το ελπίζω! Λογικά θα δουλέψουμε στο επόμενό του σόλο άλμπουμ μόλις τελειώσει η περιοδεία των Black Sabbath".

Θέλουμε να αναφερθούμε σε μια διάκρισή σου πρόσφατα (το κοινό σου το γνωρίζει, αλλά καλό είναι να το γνωρίζουν όλοι). Οι αναγνώστες του αμερικανικού περιοδικού "Guitar Player Maganize" σε ψήφισαν ως τον Καλύτερο Metal Κιθαρίστα 2013, για την πορεία σου την περασμένη χρονιά. Μίλησε μας για τη διάκριση αυτή και αν και κατά πόσο σε έχει επηρεάσει.
"Κατ’ αρχήν να πω πως ήταν μεγάλο σοκ για μενα μια τέτοια διάκριση σε ένα από τα μεγαλύτερα κιθαριστικά έντυπα του κόσμου! Ήταν ένα ακόμα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και με κάνει να θέλω να γίνω ακόμα καλύτερος!"

Πώς βλέπεις την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια και τι μηνύματα λαμβάνεις τόσο από τους Έλληνες του εξωτερικού όσο και από ξένους, σχετικά;
"Θέλω να τα βλέπω θετικά τα πράγματα γιατί είδα ότι οι δύσκολες συνθήκες μας έφεραν όλους πιο κοντά σαν λαό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και θέλω να πιστεύω πως οι πολύ δύσκολες μέρες περάσανε ή φτάνουν στο τέλος τους."

Τι έχεις να πεις στους Έλληνες fans σου;
"Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη σας και ανυπομονώ να τα πούμε από κοντά στα σεμινάρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης"!

Συνέντευξη: Τζωρτζίνα Ντούτση