01 Νοεμβρίου 2013

Συνελήφθη κι άλλος χήρος (ή χοίρος) που έπαιρνε 10 χρόνια σύνταξη... μόνο 83.000 τσέπωσε και εννοείται πως ήταν ξαναπαντρεμένος

Άλλη μια υπόθεση πολίτη που εξαπατούσε το δημόσιο βάζοντας μέσα το ΙΚΑ πολλές χιλιάδες ευρώ αποκάλυψαν η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 63χρονος έπαιρνε παράνομα από το Ι.Κ.Α., σύνταξη χηρείας τα τελευταία 10 χρόνια.


Ο 63χρονος, χήρεψε το 2004, αλλά 7 μήνες μετά το θάνατο της γυναίκας του, ξαναπαντρεύτηκε αλλά δεν δήλωσε στο ΙΚΑ τον γάμο για να συνεχίζει να παίρνει την σύνταξη χηρείας.

Το ποσό που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια παράνομα από το Ίδρυμα, ανέρχεται στις 83.000 ευρώ.

Στο λογαριασμό που πιστωνόταν η σύνταξη, βρέθηκε το ποσό των 32.249 ευρώ η προέλευση του οποίου διερευνάται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες.

Ο 63χρονος, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον Ωρωπό και κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση,.

Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 800 ευρώ, 300 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και δύο τραπεζικές κάρτες αναλήψεων.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.