04 Νοεμβρίου 2013

Κομισιόν: Παπαριές των παπαγάλων τα περί δημοσιονομικού κενού 2,9 δισ. ευρω

Διαψεύδει η Κομισιόν δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου ότι το ύψος του δημοσιονομικού κενού στον προϋπολογισμό του 2014 είναι 2,9 δισ. ευρώ.

«Δεν αναγνωρίζω αυτό το ποσό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Όλι Ρεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, την Δευτέρα.

Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι το ποσό αυτό δεν βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα, αποφεύγοντας ωστόσο, -παρά τις επίμονες ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων- να προσδιορίσει το ακριβές ύψος του κενού, τονίζοντας επανειλημμένως ότι οι σχετικές συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε εξέλιξη και η αξιολόγηση του προγράμματος από την τρόικα, ξεκινάει εκ νέου μόλις σήμερα.

«Οι εκπρόσωποί μας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα και η αξιολόγηση του προγράμματος προχωρά και πάλι» σημείωσε.

Αναπάντηση έμεινε και η ερώτηση αν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά το θρίλερ με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, επέμεινε ότι η απόφαση για επιστροφή της τρόικας πάρθηκε την Παρασκευή το βράδυ, μετά την αποστολή στοιχείων από την Αθήνα.

Διέψευσε δε ότι υπήρξε διάσταση απόψεων με το ΔΝΤ, ως προς την επιστροφή των ελεγκτών. «Αυτό δεν είναι αλήθεια» τόνισε ερωτηθείς σχετικά.

Newsroom ΔΟΛ