28 Νοεμβρίου 2013

Ο Γερμανός Πρέσβης επισκέφθηκε το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης και συζήτησε στα … γερμανικά με τους μαθητές! (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσκεψη πραγματοποίησε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα Wolfgang Dold, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη.
Λίγο πριν ο πρέσβης επισκέφτηκε το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης, όπου μαθητές στα γερμανικά του έθεσαν ερωτήματα και αυτός με τη σειρά του υποστήριξε πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα μας να δώσει το κίνητρο στα νέα παιδιά να προχωρήσουν μπροστά.

Να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό σχολείο που επισκέφτηκε στην Πελοπόννησο. Το επισκέφτηκε στα πλαίσια της διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας κι έμεινε περίπου μία ώρα.

Συνομίλησε με τα παιδιά στα γερμανικά, του κάνανε ερωτήσεις που απάντησε με πολύ χαρά, όπως πόσες γλώσσες μιλάει, τι ομάδα είναι και πως είναι το εκπαιδευτικό σύστημα στη Γερμανία.

Η συζήτηση έγινε σε ευχάριστη ατμόσφαιρα, ενώ τον κέρασαν γλυκά χειροποίητα που είχαν φτιάξει καθηγητές.

Ο Γερμανός πρέσβης έκανε μία δωρεά που αφορούσε την επάνδρωση της αίθουσας διδασκαλίας γερμανικής γλώσσας.

Μαζί του έφερε 4 τσάντες βιβλία και υλικό που χρησιμοποιούνται για την διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας.

Γενικά, ήταν προσιτός και καταδεκτικός.

Εκεί ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ρουμελιώτης και Ντάνος.

Στο Γερμανό πρέσβη προσφέρθηκε ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ τον υποδέχθηκαν ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας Πολύδωρος Χαριτωνίδης και η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Σοφία Καλδή.

Επιπλέον ο Πρέσβης επισκέφτηκε οινοποιείο και τυροκομείο της περιοχής μας, γεύτηκε τα προϊόντα της Αρκαδικής γης και εντυπωσιάστηκε όπως είπε από τον οργανωμένο τρόπο που λειτουργούν.

Στη επίσκεψη του στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Π. Τατούλης τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, αναφερόμενος στον πολιτισμό της, ως εφαλτήριο για αειφορία και ανάπτυξη.

Με τη σειρά του ο πρέσβης αφού επισήμανε θετικά την ονομασία "Μυθική Πελοπόννησος" δήλωσε χαρούμενος για την έλευσή του στην περιοχή μας και ευχαρίστησε για τη φιλοξενία.


http://kalimera-arkadia.gr/arkadia/tripoli/34966-o-germanos-presvis-episkefthike-to-3o-gymnasio-tripolis-kai-syzitise-sta-germanika-me-tous-mathites