28 Νοεμβρίου 2013

Ρε Κυριάκο αφού δεν θα τους διώξεις τι το παιδεύεις; "Ζητούμενο τώρα η ολοκλήρωση των 4.000 απολύσεων έως τα τέλη του 2013"

Η ολοκλήρωση των 4.000 απολύσεων στο Δημόσιο έως τα τέλη του 2013 είναι το επόμενο ορόσημο για το υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε ο υπουργός Κ.Μητσοτάκης.
«Δεν υπάρχει εκκρεμότητα από το υπουργείο σε ότι αφορά την τρέχουσα αξιολόγηση. Ως προς την επόμενη φάση της αξιολόγησης το επόμενο ορόσημο είναι η ολοκλήρωση 4.000 απολύσεων έως το τέλος το έτους» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.

«Αυτές θα προέλθουν από τις απολύσεις τις ΕΡΤ, οι οποίες έχουν ήδη γίνει, από την ολοένα και αυξανόμενη δεξαμενή των πειθαρχικών περιπτώσεων και τις όποιες απολύσεις προκύψουν από τις περικοπές προσωπικού στις αμυντικές βιομηχανίες, τις οποίες τις θεωρώ δεδομένες», είπε ο κ.Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «θα υπάρξουν και στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου»

«Ήδη ο αρμόδιος υπουργός υποδομών έχει μιλήσει για την ανάγκη να κλείσει το ταμείο εθνικής οδοποιίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις 11.000 απολύσεις από το Δημόσιο για το 2014, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών θα προκύψει από τη διαθεσιμότητα.

«Το υπόλοιπο κομμάτι, θα προέλθει από την πειθαρχική δικαιοσύνη αλλά και από τον περιορισμό σε μέγεθος νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, πάντα σε μέγεθος και όχι με «ξαφνικό θάνατο». Οι όποιες απομακρύνσεις θα προκύψουν κατόπιν αξιολόγησης» υποστήριξε ο υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

www.bankingnews.gr