01 Νοεμβρίου 2013

Ο Σνόουντεν θέλει να καταθέσει στη Γερμανία για τις υποκλοπές σε βάρος της Μέρκελ-Έστειλε επιστολή σε Κυβέρνηση, Βουλή και Εισαγγελέα

Την πρόθεσή του να καταθέσει ενώπιον της γερμανικής βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος της Άνγκελα Μέρκελ εξεδήλωσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, σύμφωνα με τον βουλευτή των Πρασίνων Χανς Κρίστιαν Στρούμπελε που τον επισκέφθηκε στη Μόσχα.

Όπως δήλωσε ο Στρούμπελε στην εκπομπή «Panorama» της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD), ο Σνόουντεν εξεδήλωσε κατ' αρχήν την πρόθεσή του να βοηθήσει τη Γερμανία. «Ο Σνόουντεν μου έδωσε την εντύπωση ότι "ξέρει πολλά"» δήλωσε ο Στρούμπελε μετά την μυστική και τριών ωρών διάρκειας συνάντηση που είχε μαζί του στη Μόσχα.

Η συζητήση φέρεται να επικεντρώθηκε κυρίως στο πως θα μπορούσε να καταθέσει ο Σνόουντεν ενώπιον της επιτροπής που έχει συσταθεί στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Συνεργάτες του βουλευτή ανακοίνωσαν ότι ο Σνόουντεν παρέδωσε στον Στρούμπελε μια επιστολή προς την Γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τη γερμανική βουλή και το γραφείου του γερμανού ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσει ο Στρούμπελε.