22 Νοεμβρίου 2013

Νέα παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων άρχισε από την Παρασκευή ο Υπουργός Παιδείας, ενώ υπήρξε νέα εισαγγελική παραγγελία για το κατά πόσο παραβιάζεται η δικαστική απόφαση που κηρύσσει παράνομη την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου έγινε με τον Πρύτανη του ΕΜΠ Σίμο Σιμόπουλο ο οποίος δήλωσε ότι θα μεταφέρει στα αρμόδια όργανα όσα συζήτησαν.

«Είχαμε μια σύντομη και περιεκτική συζήτηση για την επόμενη ημέρα» τόνισε ο κ. Σιμόπουλος. Tόνισε ότι οι τρεις σχολές του ΕΜΠ λειτουργούν κανονικά, αλλά με προσωπικό ασφαλείας. Ερωτηθείς για τη διαθεσιμότητα είπε ότι δεν έχει σημασία ο αριθμός, αλλά ποιοι θα είναι αυτοί που θα φύγουν.

Το Σάββατο ο υπουργός θα συναντήσει τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ προς νέα 48ωρη απεργία απο τη Δευτέρα προσανατολίζονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΜΠ Γιάννης Μυλόπουλος με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι για τα ΑΕΙ «το θέμα της διαθεσιμότητας δεν έχει κλείσει και δεν εξαντλείται σε μεμονωμένες συναντήσεις που ζητεί ο υπουργός από τους πρυτάνεις».

Πηγή: http://www.skai.gr