02 Νοεμβρίου 2013

Και ξύλο ρίξτε τους ρε! Κακουργήματα που προβλέπουν ισόβια για απάτη στον Οίκο Ναύτου

Του Παναγιώτη Στάθη

Κακουργηματικές κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου και πλαστογραφία, αδικήματα που προβλέπουν έως και ισόβια κάθειρξη απαγγέλθηκαν από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης στους έξι κατηγορούμενους για την υπόθεση του Οίκου Ναύτου.

Οι 4 κατηγορούμενοι από αυτούς, συνελήφθησαν χθές σε «χειρουργική» επιχείρηση της αστυνονίας, παρουσία του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση να εισπράττουν 205.000 ευρώ από κλινικάρχη τον οποίο ειχαν πλησιάσει με στόχο να πάρουν σχεδόν 1 εκατομμύριο από το ταμείο με ψεύτικα παραστατικά.

Οι κατηγορούμενοι , η σύλληψη των οποίων καταγράφηκε εκόμα και σε κάμερα, οδηγήθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο πήραν προθεσμία να απολογηθούν για την Τρίτη.

Οι δικηγόροι τους δήλωσαν οτι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, οτι η δίωξη που τους ασκήθηκε είναι υπερβολική και ότι το κατηγορητήριο θα καταρριφθεί στην πορεία της ανάκρισης.

Ηδη πάντως με αφορμή αυτή την υπόθεση, ο οικονομικός εισαγγελέας Παν. Αθανασίου έδωσε εντολή να ερευνηθούν όλες οι δαπάνες όλων των ταμείων που συνδέονται με τον ΕΟΠΥΥ.


Πηγή:www.capital.gr