19 Νοεμβρίου 2013

Κόκκινος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. -Συνδέουν προκήρυξη για το χτύπημα στη ΧΑ, όπλα που βρέθηκαν και ύποπτες κινήσεις έξω από τμήμα

Οι κινήσεις υπόπτων με κλεμμένη μοτοσικλέτα έξω από αστυνομικό τμήμα των βορείων προαστίων ήταν ο βασικός λόγος που σήμανε τον «κόκκινο» συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. Αυτή η αναφορά όμως, σε συνδυασμό με την προκήρυξη για την αιματηρή επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και τα όπλα που βρέθηκαν θαμμένα, πιθανόν να αποτελούν κομμάτια του ίδιου παζλ, όπως εκτιμούν αξιωματικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκάλυψε το «Βήμα», πριν από περίπου 20 ημέρες διαπιστώθηκε πως ύποπτοι κινούνταν με κλεμμένη μοτοσικλέτα έξω από ένα απομονωμένο αστυνομικό τμήμα των βορείων προαστίων. Το γεγονός αυτό όμως άρχισε να εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. υπό διαφορετικό πρίσμα έπειτα από τις απειλητικές αναφορές για αστυνομικούς που περιείχε η προκήρυξη της οργάνωσης Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις, η οποία ανέλαβε τη δολοφονική επίθεση κατά των μελών της Χρυσής Αυγής. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και η ανησυχία που προέκυψε έπειτα από την ανεύρεση του θαμμένου οπλισμού στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Οπως αναφέρει το «Βήμα», τα όπλα εντοπίστηκαν πριν από δύο μήνες, καθώς πολίτες είχαν αναφέρει κινήσεις υπόπτων. Ακολούθησε μία περίοδος συλλογής στοιχείων και διακριτικής παρακολούθησης των θαμμένων όπλων. Η ετεροχρονισμένη δημοσιοποίηση της ανακάλυψης του οπλισμού αποδίδεται σε τακτική της ΕΛ.ΑΣ., με την αντιτρομοκρατική να ερευνά το ζήτημα, ενώ όπως διαπιστώθηκε τα όπλα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε επίθεση.

Ομως τις τελευταίες ημέρες αξιωματικοί εκφράζουν φόβους για χτύπημα κατά αστυνομικών, ενώ έχουν διαταχθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας, ενώ εκτιμούν πως ο επιμελής τρόπος με τον οποίο ήταν «αποθηκευμένα» τα όπλα που βρέθηκαν στο βαρέλι, παραπέμπει σε αντάρτικο πόλης.