22 Νοεμβρίου 2013

Στο ΣΔΟΕ παραπέμπει η Βουλή τον Αλέξη Μητρόπουλο

Εξελίξεις υπήρξαν χθες βράδυ στη Βουλή με την Επιτροπή "Πόθεν Έσχες" υπό την προεδρία του Γιώργου Καλαντζή να αποφαίνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει τον Αλέξη Μητρόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και να επιστρέφει τον φάκελο στο ΣΔΟΕ.

Τα μέλη της Επιτροπής θεωρούν ότι...
η υπόθεση του κ. Μητρόπουλου ολοκληρώθηκε το έτος 2006 κατά το οποίο ο κ.Μητρόπουλος δεν ήταν βουλευτής και δεν είναι υπόχρεος δήλωσης "πόθεν έσχες" για εκείνο το οικονομικό έτος. "Η αρμοδιότητα φεύγει από τη Βουλή. Εμείς δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε. Αντιθέτως το ΣΔΟΕ μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει" είπε ο κ. Καλαντζής.

Κατά τα λοιπά, η Επιτροπή Ελέγχου εξέτασε και τις εκκρεμότητες που είχαν εντοπιστεί με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πέντε πρώην βουλευτών, του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη και των κκ. Άρ. Σταθάκη, Ι. Σκουλά, Γ. Αναγνωστόπουλου και Ηλ. Καλλιώρα. Οι πέντε βουλευτές κατέθεσαν τα απαραίτητα παραστατικά μετά την προσκόμιση των οποίων τα μέλη της επιτροπής έκριναν ομόφωνα ότι «δεν υφίσταται πλέον καμία περαιτέρω εκκρεμότητα σε σχέση με τις δηλώσεις τους».