19 Νοεμβρίου 2013

Είναι και ζωόφιλος παναθεμά τον! Ο Λαγός ρώτησε πόσες διώξεις για κακοποίηση ζώων έχουν καταγραφεί!

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους με την ερώτηση του Χρυσαυγίτη βουλευτή μέσα από την φυλακή

Με ερώτησή του προς τρία υπουργεία ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, ζητούσε στοιχεία για τα εγκλήματα κατά των ζώων που έχουν καταγραφεί απο τις αρμόδιες αρχές στη χώρα μας.

Στον βουλευτή της ΧΑ απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου προσκομίζοντας στοιχεία από τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας, σύμφωνα με τα οποία έχουν σχηματιστεί 142 δικογραφίες, πολλές εκ των οποίων αφορούν θανάτωση ζώων με φόλα. Οι περισσότερες καταγράφονται σε Κοζάνη, Μεσολόγγι και Αθήνα ( από 12 δικογραφίες).

Από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή προκύπτει επίσης ότι μεγάλος αριθμός δικογραφιών (56) τέθηκαν στο αρχείο Αγνώστων Δραστών.

Πιο αναλυτκά, με βάση τα στοχεία απο την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, συνολικά στην Έδεσσα, τις Σέρρες, τη Βέροια, τα Γιαννιτσά, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική και την Κατερίνη έχουν σχηματιστεί 20 δικογραφίες, εκ των οποίων οκτώ τέθηκαν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, σε Κοζάνη, Φλώρινα και Γρεβενά έχουν σχηματιστεί συνολικά 19 δικογραφίες, εκ των οποίων οι εννιά τέθηκαν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.

Από έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης προκύπτει εξάλλου ότι σε Ροδόπη, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη έχουν σχηματιστεί 15 συνολικά δικογραφίες, εκ των οποίων οι εννέα τέθηκαν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.

Η Εισαγγελία Εφετών Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει ότι στο Μεσολόγγι σχηματίστηκαν 12 δικογραφίες, εκ των οποίων τρεις τέθηκαν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.

Στην Αθήνα τέλος σχηματίστηκαν 12 δικογραφίες, από τις οποίες οι 5 μπήκαν στο αρχείο.