29 Νοεμβρίου 2013

Παρέμβαση εισαγγελέα για το δημοσίευμα του Παπαγιάννη περί επικείμενου «κουρέματος» καταθέσεων

Tη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το δημοσίευμα του blog fimotro, του γνωστού Παπαγιάννη περί επικείμενου «κουρέματος» καταθέσεων στην Ελλάδα, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου .
Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα μετά το δημοσίευμα ότι επίκειται «κούρεμα» των καταθέσεων ακόμα και κάτω των 100.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του fimotro.blogspot.com σε σχέση με ανάρτησή του με τίτλο «Πανικός για κούρεμα καταθέσεων στην Εθνική», για τα αδικήματα: α) διασποράς ψευδών ειδήσεων ή φημών (άρθρο 191 Π.Κ), β) απάτης (άρθρο 386 Π.Κ), γ) κλονισμού της εμπιστοσύνης του κοινού στο νόμισμα (άρθρο 191 Π.Κ) και δ) χειραγώγησης τιμής χρηματοπιστωτικού μέσου και κεφαλαιαγοράς (νόμος 3340/2005).

Η κ. Φάκου έδωσε εντολή να διενεργηθεί η έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

http://www.iefimerida.gr/node/132775#ixzz2m42yeg1p

Φυσικά καλό θα ήταν η εισαγγελέας να καλέσει και τους ψεκασμένους που αναμεταδίδουν τις ίδιες πίπες στο ιντερνετ:

Το εν λόγω δημοσίευμα Παπαγιάννη έλεγε:

ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ...


ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΡΟΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ...
Πανικός έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες στην Εθνική Τράπεζα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά ότι ο Τουρκολιάς έχει...
ήδη ενημερωθεί από την ΕΚΤ να ετοιμαστεί για μεγάλο κούρεμα των καταθέσεων.
Το ζητούμενο είναι πως θα το παρουσιάσουν. Το πιθανότερο είναι πως θα το αποκαλέσουν "φορολογία καταθέσεων" και θα συμπεριλαμβάνει όλες τις καταθέσεις και αυτές κάτω των 100.000 ευρώ.
Τι έχει να γίνει από εδώ και πέρα; Ο σώζων εαυτόν σωθήτω... Δεν θέλουμε να σπείρουμε τον πανικό, οι αποφάσεις όμως από το Βερολίνο θα ξεκινήσουν από την Εθνική...