01 Νοεμβρίου 2013

Έρευνα του εισαγγελέα για τις δηλώσεις Πάγκαλου περί υποκλοπών, μετά τη μήνυση του δικηγόρου

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο δικηγόρος Αγης Τάτσης, με την οποία ζητούσε την ποινική δίωξη του Θεόδωρου Πάγκαλου για παραβίαση μυστικών της πολιτείας, μετά τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών για τις υποκλοπές.

Στη μήνυσή του ο δικηγόρος, που θα κληθεί και ως πρώτος μάρτυρας, υποστηρίζει ότι αν οι επίμαχες δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου αποτελούν αληθή γεγονότα, τότε συνιστούν «αποκάλυψη μυστικών πολιτείας» και όπως τονίζει εκθέτουν σε κίνδυνο τη χώρα και τους υπαλλήλους της. Μάλιστα, ζητούσε να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς πλέον δεν καλύπτεται από ασυλία.

«Αν αποδειχθεί ότι είμαι πράκτορας, να πάω φυλακή» απάντησε σχολιάζοντας την κατάθεση της μήνυσης ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας ότι από το ΠΑΣΟΚ του είπαν να πει πως επρόκειτο περί χιουμοριστικών δηλώσεων.

Ο Θ. Πάγκαλος είχε υποστηρίξει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους Αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Άγκυρα.

«Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί, όχι μόνο τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν, όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν. Τον καιρό που ήμουν υπουργός» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον ΒήμαFm.