01 Νοεμβρίου 2013

Βίντεο κατέγραψε τον δήμαρχο του Τορόντο να καπνίζει κρακ μαζί με εμπόρους ναρκωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αστυνομία του Τορόντο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ταυτοποίησε σε βίντεο τον δήμαρχο της καναδικής μεγαλούπολης Ρομπ Φορντ να καπνίζει κρακ -ένα παράγωγο της κοκαΐνης-, στο πλάι λαθρεμπόρων ναρκωτικών.

Η ύπαρξη του επίμαχου βίντεο είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Μάιο από δύο μέσα ενημέρωσης, τα οποία είχαν αναφερθεί λεπτομερώς και στο περιεχόμενό του.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της Αστυνομίας του Τορόντο Μπιλ Μπλερ δήλωσε πως «ο Φορντ ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους πρωταγωνιστές του βίντεο που κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια μίας επιχείρησης κατά των δικτύων διακίνησης ναρκωτικών υπό την κωδική ονομασία Brazen2», αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν θα απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως το ψηφιακό αρχείο βίντεο που ανακαλύφθηκε περιλαμβάνει εικόνες που συμφωνούν με τις αποκαλύψεις που είχαν δημοσιευθεί προηγουμένως στον Τύπο», υπογράμμισε ο ίδιος, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα στην εφημερίδα Τoronto Star και στον ιστότοπο Gawker τον περασμένο Μάιο.

Ο Μπιλ Μπλερ πάντως αρνήθηκε να αποκαλύψει τι ακριβώς έκανε στο βίντεο αυτό ο Φορντ, τονίζοντας πως τα «αποδεικτικά αυτά στοιχεία» διαβιβάσθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Καταλήγοντας, ο Μπλερ αρκέσθηκε να δηλώσει: «Ως πολίτης του Τορόντο, απογοητεύθηκα».

Δημοσιογράφοι της Toronto Star και του Gawker δήλωσαν πως παρακολούθησαν το βίντεο, όταν τους παρουσίασε το περιεχόμενό του ένας άνδρας που ήλθε σε επαφή μαζί τους με στόχο να τους το πωλήσει.

Η εφημερίδα αρνήθηκε να δώσει χρήματα για να το αποκτήσει, ενώ ο ενημερωτικός ιστότοπος συγκέντρωσε μεν τα χρήματα για να το αγοράσει, αλλά μετά δεν κατόρθωσε να εντοπίσει τον υποψήφιο πωλητή του.

Εκτοτε, η ύπαρξη του βίντεο αυτού δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Ο Φορντ, ο οποίος έχει αρνηθεί πως καπνίζει κρακ, είχε δηλώσει μετά τις αποκαλύψεις του Μαΐου πως αρνείται να σχολιάσει ένα «βίντεο που ποτέ δεν είχε δει, και που δεν υπάρχει».

Μετά την ανακοίνωση του Μπλερ, τόσο ο Φορντ, όσο και ο αδελφός του Νταγκ, επίσης πολιτικός και πολιτευτής του Τορόντο, δεν θέλησαν να σχολιάσουν οτιδήποτε. Μάλιστα ο δήμαρχος είχε οξύ επεισόδιο με δημοσιογράφους που τον αναζήτησαν στην οικία του.