27 Νοεμβρίου 2013

Η… απολογία του Στουρνάρα στη Ντόρα

Σε ρόλο… αμυνόμενου απέναντι στην κριτική που δέχτηκε από τη Ντόρα Μπακογιάννη, εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στη Βουλή, και ειδικότερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, για τον προϋπολογισμό του 2014.

Ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε με νόημα ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα της ανάκαμψης και της προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ μέχρι πρότινος είχε καταγραφεί ως χώρα της κρίσης, προβλέποντας παράλληλα ότι το 2014 θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, διαμορφώνεται στη χώρα μας ένα νέο οικονομικό πρότυπο, στα εξής πλαίσια: Μικρότερο αλλά αποτελεσματικότερο κράτος, αυξημένη ιδιωτική πρωτοβουλία με στιβαρούς εποπτικούς μηχανισμούς, κράτος σε πλήρη παραγωγική διαδικασία και επιδοματική πολιτική σε όσους όντως το έχουν ανάγκη.

Αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου δεκαμήνου του 2013, θα διαμορφωθεί κοντά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, κάτι που θα αποτελέσε σταθερή βάση και για την επόμενη χρονιά, το 2014.

Ο Γιάννης Στουρνάρας δέχτηκε κριτική από τη Ντόρα Μπακογιάννη, και απάντησε αναφορικά με τη… διάσημη πλέον φράση του ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται.

“Σε συνολικά επίπεδα η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται. Αυτό υποκρύπτει μια συνεχή στρέβλωση. Οι συνεπείς φορολογούμενοι επιβαρύνονται σημαντικά περισσότερο από εκείνους που συστηματικά φοροδιαφεύγουν. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι τα συνήθη υποζύγια και κάποιοι άλλοι φοροδιαφεύγουν”, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

http://ysterografa.gr/politics/%CE%B7-apologia-tou-stournara-sti-dora