28 Νοεμβρίου 2013

Παπαριές Παναγιώταρου: «Όχι τζαμί στην Αθήνα» --> Να γίνει σταύλος η Αγία Σοφία και να μην ξαναλειτουργήσει η Παναγία Σουμελά

[Εντάξει γραφικότητες Παναγιώταρου! Ωραία αντιδράσαμε πριν μερικά χρόνια όλοι στην ανέγερση και πετύχαμε να φτιαχτεί τελικά ένα κουτί χωρίς μιναρέδες και μαλακί@ς. Μπορεί να φτιάχνετε τελικά στο κέντρο και καλύτερα θα ήταν να φτιαχτεί εκτός Αθήνας, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δούμε και το "όφελος". Και φυσικά το "όφελος" αν φτιαχτεί επιτέλους το κωλοτζαμί είναι ότι θα μπορούμε να ζητάμε να ανοίξουν εκκλησίες στην Τουρκία... Δηλ. δεν κατάλαβα; Εμείς είμαστε οι "μάγκες" που δεν τους φτιάχνουμε τζαμί και αυτοί είναι οι "ηλίθιοι"...
που δεν θα κάνουν την Αγία Σοφία σταύλο ή θα μας επιτρέπουν να κάνουμε λειτουργίες στην Παναγία Σουμελά και να πανηγυρίζουμε; Ψυχραιμία και μόνο κερδισμένοι μπορεί να βγούμε από την ιστορία της κατασκευής τζαμιού λέει η λογική άσχετα με το τι λέει το συναίσθημα.

Φυσικά ο ραγιαδισμός του Χρυσοχοΐδη ότι είναι υπερήφανος που χτίζεται τζαμί επί υπουργίας του δεν αξίζει καν σχολιασμού όσο κι αν έχει δίκιο στο ότι το 1922 οι "Ελληναράδες" της εποχής, αποκαλούσαν τους πρόσφυγες τουρκόσπορους]

Σε εθνικιστικό παραλήρημα κατέφυγε, σύμφωνα με το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής μίλησε για πρόκληση, κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δημοψήφισμα και κατέληξε την ομιλία του με τη φράση του Κωνσταντίνου (!!!) –όπως είπε – Κολοκοτρώνη: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».

«Το παραλήρημα συνεχίζεται και μάλιστα με φωτιά και τσεκούρι» παρατήρησε, απαντώντας, ο υπουργός Υποδομών και πρόσθεσε ότι την ώρα που η Χρυσή Αυγή λέει όχι στο τζαμί στην Αθήνα, «απέναντι κάποιοι άλλοι με τα μυαλά τα δικά σας, λένε να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί.

»Πουλάτε μίσος για τον κόσμο και στύβετε τις ψυχές και τα μυαλά των ταλαιπωρημένων ανθρώπων», προσέθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Μάλιστα, ο υπουργός, επικαλούμενος βιώματα των παππούδων του, αναφέρθηκε στο ότι «το 1922 κάποιοι παλαιοελλαδίτες σαν και εσάς φώναζαν του παππούδες μας τουρκόσπορους», ενώ δήλωσε περήφανος πως ως πόντιος και μικρασιάτης πρόσφυγας επί υπουργίας του γίνεται το τζαμί.

«Δεν χωρίζω τους ανθρώπους σε πόντιους, μουσουλμάνους, βουδιστές και ότι άλλο και όταν απαντώ έτσι νιώθω πιο έλληνας. Είστε λάθος, μιλάτε άμυαλα και πράττετε άστοχα» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Πηγή: http://www.skai.gr