28 Νοεμβρίου 2013

Άδωνις: ΣΥΡΙΖΑ και Τζάκρη θα ντρέπονται για την ψήφο τους-Ένα βήμα πριν τον ΣΥΡΙΖΑ η Τζάκρη

Την βεβαιότητά του για την επιτυχία της νέας φαρμακευτικής πολιτικής εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτοί που ψήφισαν «όχι» στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και η Θ. Τζάκρη, σε λίγο καιρό θα ντρέπονται για την ίδια τους την ψήφο.

Ο υπουργός Υγείας, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση «Save Greece from Cancer» (Σώσε την Ελλάδα από τον Καρκίνο) για τη συγκέντρωση χρημάτων και την αγορά φαρμάκων για ανασφάλιστους καρκινοπαθείς, υπεραμύνθηκε της πολιτικής του, λέγοντας πως η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή προέκυψε από μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία και πως αυτό αποδεικνύει ότι είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου στη νέα φαρμακευτική πολιτική η οποία ξεκινά από την επόμενη τιμολόγηση.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του αντιπροέδρου κα διευθύνοντα συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απροκάλυπτη πριμοδότηση συγκεκριμένων πολυεθνικών», ο υπουργός απάντησε ότι: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση στην Ελλάδα να κυκλοφορούν μη ασφαλή φάρμακα. Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν, ελέγχονται και από τον ΕΟΦ και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Εάν ο κ. Γιαννακόπουλος έχει κάποιες ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, συνέχισε, το υπουργείο είναι ανοιχτό για να τον ενημερώσει και να διασκεδάσει όλες του τις ανησυχίες.  «Όσον αφορά στο εαν κάποιες εταιρείες συμμετέχουν σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα, ένας επιχειρηματίας του βεληνεκούς του κ. Γιαννακόπουλου γνωρίζει τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και φαντάζομαι ότι τους αποδέχεται για να είναι επιχειρηματίας» είπε.

Στην εκδήλωση της οργάνωσης «Save Greece from Cancer» ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στηρίζει την προσπάθεια κάποιων νέων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα για να μπορούν να δίνουν τα ακριβά φάρμακα για τους καρκινοπαθείς.

Όπως ομολόγησε η Πολιτεία είναι σε αδυναμία να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ωστόσο ότι: «Φυσικά και εμείς λαμβάνουμε μέτρα ως κράτος, για να καλύψουμε την αδυναμία μας όσο περισσότερο μπορούμε αλλά στην εποχή της κρίσης, πιστεύω ότι όσοι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν, είναι καλό μήνυμα για την κοινωνία».
Τέλος όπως είπε θα συνεισφέρει στις προσπάθειες της Οργάνωσης δίνοντας χρήματα από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Μια ανάσα από τον ΣΥΡΙΖΑ η Τζάκρη - Καταψήφισε την τροπολογία για τα φάρμακα

Με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε την τροπολογία για τα φάρμακα συντάχθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Τζάκρη, ρίχνοντας το πρώτο της όχι στην κάλπη.
Η κα Τζάκρη στην ονομαστική ψηφοφορία ψηφίζοντας όχι, θεωρείται ότι πέρασε τις εξετάσεις για να γίνει δεκτή στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κίνηση αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη. Μέσω twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντίνόπουλος έγραψε:

''ΟΧΙ στην τροπολογια για την μειωση της τιμης των φαρμακων ψηφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυρια Τζακρη".