15 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Τατσόπουλο: Δεν είμαι κομμουνιστής σαν τον Λαφαζάνη-Ο Καμμένος είναι η επιτομή του λαϊκισμού

Τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανέλυσε ο Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή “ΣΚΑΪ” του Νίκου Ευαγγελάτου, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει την πιθανότητα να βρεθεί κοινό πεδίο με το ΠΑΣΟΚ.

“Συμμαχείς με κάποιους με τους οποίους έχεις κάποια συγγένεια στο πρόγραμμα. Όταν οι ίδιοι βγαίνουν και διατυμπανίζουν τις διαφορές τους σε εθνικά θέματα και θέματα μεταναστών και λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των κέντρων υποδοχής των λαθρομεταναστών -όπως τους χαρακτηρίζουν- πώς να συνεργαστούμε;”, είπε αρχικά για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Και συνέχισε: “Είναι ένα λαϊκίστικο κόμμα με δεξιό πρόσημο και όχι μονάχα στα εθνικά θέματα, αλλά και στη φορολογία -γι παράδειγμα- έχουμε τεράστιες διαφορές. Καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θέλουμε να στραφούμε προς μια λαϊκίστικη κατεύθυνση. Αν αυτό αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο θα το πληρώσει”.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Πάνο Καμμένο, για τον οποίο είπε ότι “είναι η επιτομή του λαϊκιστή, συμπαθής σαν άνθρωπος, αλλά πλήρως αναξιόπιστος ως πολιτικός”, ενώ παραδέχτηκε ότι “δεν θα έμενα στο ΣΥΡΙΖΑ, αν γινόταν αυτή η συνεργασία. Αυτό θα σήμαινε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πολύ διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που έχω στο μυαλό μου”.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να βρει κοινό πεδίο με το ΠΑΣΟΚ και θα μπορούσαν να συνεργαστούν, μόνο που διευκρίνισε ότι βασική προϋπόθεση να γίνει αυτό, θα ήταν το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει, "αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να παραδοθούμε".

Παράλληλα επανέλαβε τις διαφωνίες που έχει με τον συνάδελφό του, Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπογραμμίζοντας ότι "δεν είμαι κομμουνιστής". Ειδικά, δε, για τις διαφορετικές θέσεις με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και αποχώρησής του: "Σε κάθε περίπτωση που ο κ. Λαφαζάνης ή κάποιος άλλος πάρει μια απόφαση που είναι τελείως αντίθετη από τη δική μου, τότε τότε ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα".

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ