05 Νοεμβρίου 2013

Θα γλιτώναμε το χαράτσι στα ακίνητα εαν οι Έλληνες δεν ήταν κάφροι

ίδιος ο δημοσιογράφος που παρακάτω τα φορτώνει όλα στην ανεπάρκεια του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να εισπράξει τα 17 δις φόρους και πρόστιμα (όχι ότι δεν φταίνε κι αυτοί), είναι ο ίδιος που μόλις το κράτος σκεφτεί να νομοθετήσει κατάσχεση καταθέσεων για όσους έχουν αλλά δεν πληρώνουν γράφει τον επικό τίτλο: «Η εφορία βάζει χέρι στους λογαριασμούς των ελληνων!!»... Κατάλαβες τώρα μαλάκ@ Ευαγγελάτε και newsit.gr πως θα γλιτώνατε το χαράτσι αν δεν μπριζώνατε τον κόσμο να τσιρίζει σε κάθε μέτρο που συμφέρει τους τίμιους και τσιμπάει τα λαμόγια;]

Πάνω από 17 δισεκατομμύρια ευρώ από φόρους και πρόστιμα αδυνατεί να εισπράξει η Εφορία, που θα ήταν υπεραρκετά για να γλιτώσουμε και το νέο χαράτσι στα ακίνητα αλλά και οποιαδήποτε συζήτηση με την τρόικα για νέα μέτρα.

Όμηροι της ανικανότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι οι Έλληνες πολίτες όπως προκύπτει από την αμείλικτη αλήθεια των αριθμών.

Αυτή τη στιγμή πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα ύψους 17,376 δισεκατομμύρια ευρώ, που έχουν βεβαιωθεί και οριστικοποιηθεί από τα δικαστήρια, δεν εισρέουν στα Δημόσια Ταμεία γιατί πολύ απλά ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός δηλώνει έμπρακτα την αδυναμία του.

Προσέξτε τώρα από τι δεινά θα είχαμε απαλλαχθεί στην περίπτωση που έκαναν στοιχειωδώς την δουλειά για την οποία πληρώνονται.

- Δεν θα πληρώναμε κανένα φόρο για τα ακίνητα, ενώ τώρα θα πρέπει να βρεθούν 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ

- Δεν θα τολμούσε ποτέ η τρόικα να βάλει στο τραπέζι νέα μέτρα για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως και το χρηματοδοτικό κενό των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την διετία 2014 - 2016

Καθρέφτης της ανικανότητας είναι το ποσοστό εισπραξιμότητας.

Πως αλλιώς δηλαδή μπορεί να χαρακτηρισθεί το ότι τα δικαστήρια επιδίκασαν προς είσπραξη φόρους και πρόστιμα ύψους 17,376 δισεκατομμυρίων ευρώ και στα ταμεία μπήκαν μόλις 887,66 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει δηλαδή πως κατόρθωσαν το συγκλονιστικό ποσοστό είσπραξης του 5%.

newsit.gr