15 Νοεμβρίου 2013

ΑΕροψεκασμένοι προς ΣΥΡΙΖΑ: Ελάτε να κατέβουμε μαζί στις εκλογές γιατί μόνοι μας θα ξεφτιλιστούμε

Γράφει ο Αντίοχος

Σε «αντιμνημονιακό μέτωπο» (για να μην πει τον όρο «Λαϊκό Μέτωπο», που είναι ιστορικά φορτισμένος…) κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ (ευθέως) και το ΚΚΕ (εμμέσως πλην σαφώς) ο αριστερός βουλευτής Ν. Μαριάς, εκ μέρους του κόμματος του προέδρου Πάνου. Η πρόταση ισχύει για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να μη γίνει η αρχή…

Η επίσημη πρόταση έγινε μέσω του ΣΚΑΪ, ως εξής:

«Έχουμε πει και έχουμε δηλώσει ότι είμαστε ανοιχτοί στη συγκρότηση αντιμνημονιακού πατριωτικού, δημοκρατικού μετώπου – ψηφοδελτίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, και άλλες δυνάμεις».

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάστηκε ως τετελεσμένο γεγονός: «Θα έχουμε συνάντηση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο για ενδεχόμενη συνεργασία σε επίπεδο δήμων».
Η έκκληση για «συνεργασία» και κοινή κάθοδο του κόμματος του προέδρου Πάνου προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει τα αδιέξοδα του συνονθυλεύματος «ΑΝΕΛ», λόγω της δημοσκοπικής καθίζησής του στα όρια του 3% (που δεν αποτυπώνεται επακριβώς στις ψευτοδημοσκοπήσεις). Προσφέρονται να γίνουν ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ακόμα κι αν βρουν υποψηφίους για να κατέβουν μόνοι τους (πράγμα αδύνατον…) θα ξεφτιλιστούν!

http://ethnikismos.net