16 Νοεμβρίου 2013

Αν το τουίτερ πλήρωνε, πόσα θα 'βγαζε ο Άδωνις και πόσα ο Καμμένος

Άδωνις Γεωργιάδης, Σίσσυ Χρηστίδου, Μπαράκ Ομπάμα και πολλοί άλλοι θα ήταν κατά πολύ πλουσιότεροι, αν έπαιρναν μέρισμα από τα κέρδη που αποφέρουν στο τουίτερ.

Το αμερικάνικο περιοδικό ΤΙΜΕ δημιούργησε ένα διαδραστικό εργαλείο με το οποίο υπολογίζει το χρηματικό ποσό που θα έπρεπε…
να πάρουν οι χρήστες του τουίτερ ανάλογα με τα τιτιβίσματά τους και τους ανθρώπους που τους ακολουθούν.

Η κινητικότητα των προφίλ αποφέρει εκατομμύρια κέρδη στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο, οπότε όσοι φέρνουν αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν και να πληρωθούν.

Σύμφωνα με το εργαλείο αυτό λοιπόν, ο Τζάστιν Μπίμπερ είναι ο άνθρωπος που θα εδικαιούτο το μεγαλύτερο ποσό, το οποίο αγγίζει τα 15,6 εκατομμύρια ευρώ.

Από το χώρο της πολιτικής, ο Μπαράκ Ομπάμα θα μπορούσε να εισπράξει 3,8 εκατομμύρια ευρώ, περισσότερα από κάθε άλλο πολιτικό, χρήστη του τουίτερ.

Στην Ελλάδα, η Σίσσυ Χρηστίδου από τη σόουμπιζ και ο Άδωνις Γεωργιάδης, από τον χώρο της πολιτικής, έχουν τα πρωτεία ως προς τα χρήματα που τους χρωστά το τουίτερ.

Η γνωστή παρουσιάστρια θα έπρεπε να λάβει βάσει υπολογισμών, το ποσό των 57.458 ευρώ, ενώ ο υπουργός υγείας 20.900 ευρώ.

Πιο κάτω στη λίστα των ατόμων της σόουμπιζ που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος» έρχονται η Μαρία Μπακοδήμου (48.800 ευρώ) και η Ελένη Μενεγάκη (39.105 ευρώ).

Στην πολιτική, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα λάμβανε 1.700 ευρώ, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος 1.400 ευρώ.

Πρωταθλητής από τους πολιτικούς αρχηγούς αναδεικνύεται ο Πάνος Καμμένος, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. θα είχε λαμβάνειν 3.700 ευρώ.

Πως γίνεται ο υπολογισμός;

Η αξία του Twitter αγγίζει πλέον τα 24,9 δισεκατομμύρια δολάρια και χρησιμοποιείται από περίπου 230 εκατομμύρια άτομα. Αν διαιρέσεις την αξία με τα 200 δις των μηνυμάτων που παραδίδουν οι υπεύθυνοι του μέσου (από το σύνολο των 500 δις μηνυμάτων ημερησίως παρακαλώ), τότε το ποσό που αντιστοιχεί στην κάθε ματιά είναι 12,45 σεντς.