04 Νοεμβρίου 2013

Από ασιτία κόντεψε να πεθάνει η Μισέλ Πφάιφερ: Υπήρξε μέλος της αίρεσης των Bretharians

Μέλος μία αίρεσης που υποστήριζε ότι μπορεί να ζήσεις κάποιος χωρίς φαγητό και νερό, υπήρξε η Michelle Pfeiffer όταν ήρθε για πρώτη φορά στο Hollywood σε ηλικία 20 ετών. Σε μία ειλικρινή συνέντευξη, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι ακολουθούσε μία δίαιτα που κανείς δεν μπορεί να κάνει και ότι δεχόταν χειραγώγηση από ένα πολύ πιεστικό ζευγάρι.
Η διάσημη ηθοποιός είχε μάθει να είναι «breatharian» – κάποιος που υποτίθεται ότι παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά από τον ήλιο και δεν χρειάζεται να τρώει ή να πίνει – και παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν να κερδίσει τα προς το ζην, αναγκαζόταν να πληρώνει για την καθοδήγησή τους.

Τώρα, 35 χρόνια μετά, η Pfeiffer δηλώνει ότι σώθηκε από τον πρώτο της σύζυγο, τον ηθοποιό Peter Horton με τον οποίο ήταν παντρεμένη από το 1091 έως το 1988. Λίγο μετά τη γνωριμία τους, ένας ρόλος σχετικός με τους Moonies – τα μέλη της Unification Church την οποία ίδρυσε ο Sun Myung Moon – στάθηκε αφορμή για να γίνει το «κλικ» στην ηθοποιό.

«Συνειδητοποίησα ότι ήμουν κι εγώ σε μία. Ήταν πολύ πιεστικοί. Δεν έμενα μαζί τους, αλλά ήμουν εκεί συχνά και όλο μου έλεγαν ότι έπρεπε να πηγαίνω ακόμα περισσότερο. Έπρεπε να πληρώνω για όση ώρα ήμουν εκεί, οπότε με αποστράγγιζαν οικονομικά» εξομολογήθηκε η ηθοποιός σε συνέντευξή της στο Stella Magazine της The Sunday Telegraph. Η Pfeiffer περιγράφει το ζευγάρι των «ηγετών» της αίρεσης ως προσωπικούς εκπαιδευτές που είχαν να κάνουν με τη χορτοφαγία, τη μεταφυσική και τη ρύθμιση του βάρους.

«Ήταν πολύ ακραίο. Υπήρχαν πολλά επίπεδα, τα οποία προσπάθησα να φτάσω» πρόσθεσε η ηθοποιός. Πλέον, η Pfeiffer, μητέρα δύο παιδιών, είναι αυστηρά χορτοφάγος και δηλώνει κατασταλαγμένη. Η ηθοποιός γνώρισε τον δεύτερο σύζυγό της, David Kelley, δημιουργό της σειράς Ally McBeal, όσο προσπαθούσε να υιοθετήσει το πρώτο παιδί τους, Claudia Rose. Το ζευγάρι έχει ακόμη έναν βιολογικό γιο, τον John Henry.

http://joytv.gr