19 Νοεμβρίου 2013

Βίντεο: Στις φλόγες η Lamborghini που πήγαινε με 398 χλμ/ώρα στην Κρήτη!

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι από τη Ρωσία και ήρθε στην Κρήτη για να πάρει μέρος στον αγώνα ντράγκστερ του ενός μιλίου

Όλα τα βλέμματα έστρεψε επάνω της η πανάκριβη Lamborghini Gallardo στο Τυμπάκι Ηρακλείου στην Κρήτη.

Το αυτοκίνητο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ντράγκστερ που έγιναν αυτό το Σαββατοκύριακο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τυμπακίου.

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι δύσκολο να διακρίνετε αμέσως το αυτοκίνητο, καθώς έχει αναπτύξει ταχύτητα 298χλμ/ώρα.

Ο οδηγός ξεκινώντας τη διαδικασία επιβράδυνσης άφησε το γκάζι και η άκαυτη βενζίνη που βγήκε από τον κινητήρα στο σύστημα εξαγωγής καυσαερίων δημιούργησε μία φλόγα η οποία τύλιξε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Το φαινόμενο αυτό λέγεται «backfire» και συμβαίνει συχνά στους αγώνες του είδους αλλά σπάνια έχει τέτοια αποτελέσματα. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του πληρώματος της πυροσβεστικής που βρισκόταν εκεί αλλά και των συστημάτων ασφαλείας του αυτοκινήτου οι υλικές ζημιές περιορίστηκαν στο πίσω μέρος της Lamborghini ενώ ο οδηγός βγήκε ανέπαφος.

Ο χαμογελαστός ιδιοκτήτης και τα 1.700 άλογα

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι από τη Ρωσία και ήρθε στην Κρήτη για να πάρει μέρος στον αγώνα ντράγκστερ του ενός μιλίου. Βγαίνοντας από τη μισοκαμμένη Gallardo του ήταν απόλυτα ψύχραιμος και δεν έχασε το χαμόγελό του.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει βελτιωθεί και η ιπποδύναμη του αγγίζει τα 1.700 άλογα, για αυτό άλλωστε πετυχαίνει ταχύτητα εξόδου στο μίλι που φτάνει στα 400 χλμ/ώρα!

Πηγές: Flashnews.gr - Creteplus.gr