05 Νοεμβρίου 2013

To "χάος" στο γραφείο Σαμαρά δείχνει ότι το χρησιμοποιεί

Σε αντίθεση με άλλα πρωθυπουργικά γραφεία που θαυμάζονται για τις... καθαρές επιφάνειές τους, το συγκεκριμένο του Αντώνη Σαμαρά, έτσι όπως το είδαμε στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του, είναι κατάφορτο από χαρτιά και αντικείμενα. Κάτι που δείχνει πως δεν είναι... διακοσμητικό έπιπλο.

Βλέποντας τις φωτογραφίες, ψαχουλεύουμε το «επιμελώς ατημέλητο» γραφείο του Αντώνη Σαμαρά και βγάζουμε συμπεράσματα....


Καταρχάς είναι εμφανές ότι ούτε στο γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού έχει βρεθεί ικανοποιητική λύση για να μην φαίνεται το... δάσος των καλωδίων που καταλήγουν συνήθως σε κάποια πολύμπριζα στο πάτωμα (φαίνονται πάνω δεξιά). Κοιτάζοντας τον χώρο, σίγουρα το μάτι πέφτει και στην εικόνα της Αγίας (προφανώς της Παναγίας αν και δεν είναι βρεφοκρατούσα) που φωτίζεται ως έργο τέχνης.

Πάνω στο γραφείο επικρατεί ένα μικρό χάος – δημιουργικό σίγουρα- που φανερώνει τη σχέση του πρωθυπουργού με το παρελθόν και το ... μέλλον. Μια ξύλινη σβούρα, ένα κομπιουτεράκι για μαθηματικούς υπολογισμούς παλιάς μορφής (με μεγάλα κουμπιά) συνυπάρχουν με το iMac του. Κατά τα λοιπά, δεν έχει ένα, αλλά δύο, σελοτέιπ στο γραφείο (...) ένα συρραπτικό, χαρτομάντηλα γνωστής εταιρείας, πλήθος ντοσιέ, ένα κλασικό parker στυλό και πολλά postit.



http://www.iefimerida.gr/node/129126#ixzz2jlj4uWxs