13 Δεκεμβρίου 2013

Ατελείωτες οι μίζες: Συνελήφθη ξανά ο Κάντας του Άκη αφού βρέθηκαν νέες μίζες 13,5 εκ

Πριν λίγες μέρες αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε για την πλάκα του εγγύηση 500.000 ευρώ, όση και η μίζα που κατηγορούνταν... τώρα πρέπει να του βάλουν πάλι εγγύηση 13,5 εκ ευρώ, όση και η μίζα... αμφιβάλλει κανείς ότι θα τα σκάσει σε μια ώρα;

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής με ένταλμα που εξέδωσε ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής, ο άλλοτε αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας (στη φώτο δίπλα στον Άκη). 
Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σύμφωνα με πόρισμα που διαβίβασε στην εισαγγελία, εντόπισε νέες μίζες ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρω, που διακινήθηκαν στο πλαίσιο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τα χρήματα εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς στη Σιγκαπούρη και διακινήθηκαν μέσω 2 off-shore εταιριών, τη διαχείριση των οποίων είχε ο κ. Κάντας, ο οποίος διετέλεσε στη θέση αυτή επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και για ένα μικρό διάστημα και επί Γιάννου Παπαντωνίου.

Σε βάρος του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών είχε εκδοθεί πρόσφατα ένταλμα σύλληψης, και απολογήθηκε για μίζα 500 χιλιάδων ευρώ. Κατηγορείται ότι έλαβε την εν λόγω μίζα από την εταιρεία Siemens για το πρόγραμμα «Ερμής», πρόγραμμα που αφορούσε τον εκσυγχρονισμό του συστήματος τηλεπικοινωνιών του Στρατού.

Ο κ. Κάντας είχε απολογηθεί στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, πριν μερικές, καταβάλλοντας το σύνολο της μίζας ως εγγύηση, δηλαδή 500.000 ευρώ.

Τα νέα στοιχεία, που αποκαλύπτονται από το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αξιολογήθηκαν από τις εισαγγελικές Αρχές που έχουν ανοικτές έρευνες για σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το 2000 κι έπειτα.

Πηγή: http://www.skai.gr