14 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!! ΗΠΑ -Μαθητής έκανε έφοδο με όπλο ψάχνοντας καθηγητή, τραυμάτισε 2 και αυτοκτόνησε (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεκρός βρέθηκε χθες βράδυ, μέσα στο σχολείο, ο μαθητής που νωρίτερα άνοιξε πυρ εντός του γυμνασίου Αραπαχόε στην περιοχή Σεντένιαλ του Κολοράντο. Δύο μαθητές τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση.
Τα τραύματα του δεύτερου μαθητή είναι επιπόλαια σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.

Ο δράστης όπως ανακοινώθηκε αυτοκτόνησε.

Ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά, φέρεται να ήταν μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου, μπήκε στο κτήριο οπλισμένος με μια κοντόκανη καραμπίνα έχοντας στοχοποιημένο έναν καθηγητή του.

Ο καθηγητής ενημερώθηκε εγκαίρως και διέφυγε, ωστόσο κατά την είσοδό του ενόπλου στο σχολείο ένας μαθητής προσπάθησε να τον σταματήσει και δέχθηκε τα πυρά του δράστη. Πρόκειται για τον μαθητή που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το σημείο παραμένει αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ όλοι οι μαθητές έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο. Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν περισσότερα από 2.200 παιδιά.

Εν τω μεταξύ για προληπτικούς λόγους έκλεισαν όλα τα σχολεία στις γειτονικές περιοχές.




REUTERS/POOL
Πλάνο από το αμερικάνικο Κανάλι 9.

Τραγικές συμπτώσεις;

Σημειώνεται ότι το Σεντένιαλ απέχει μόλις 13 χιλιόμετρα από το λύκειο του Κολουμπάιν (Columbine High School) όταν το 1999 ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 14 μαθητές. Επίσης απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Ορόρα όπου το 2012 ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε κινηματογράφο σκοτώνοντας 12 θεατές.

Επιπλέον το σημερινό περιστατικό γίνεται μόλις μια ημέρα πριν από την θλιβερή επέτειο με τους πυροβολισμούς στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάου (Newtown) στο Κονέκτικάτ όπου 20 παιδιά και έξι εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους.

Πηγή: Reuters, BBC