23 Δεκεμβρίου 2013

Έκλεισε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά. Σχέση 37 χρόνων με τον Βενιζέλο. Που γνωρίστηκαν

Στην κυβέρνηση μπορεί να μην ευδοκίμησε, αφού παραιτήθηκε από τις πρώτες μέρες του σε αυτήν ως υφυπουργός Ναυτιλίας του Σαμαρά, λόγω των μετοχών του σε παράκτια εταιρία, και τώρα στρέφεται εκ νέου στην Αυτοδιοίκηση, στην οποία είχε θητεύσει και παλαιότερα ως δημοτικός σύμβουλος του αείμνηστου Δημήτρη Μπέη, στην Αθήνα.

Μόνο που κάνει μια μικρή χιλιομετρική απόσταση και πάει στον Πειραιά, όπου θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Κλασικός σοσιαλδημοκράτης από τα φοιτητικά του χρόνια ο Γιώργος Βερνίκος (γιός Κεντρώου βουλευτή που στα Ιουλιανά κράτησε… γραμμή Μητσοτάκη), είναι σήμερα ένας από τους «58» της γνωστής κίνησης και απέσπασε και το ok του Ευάγγελου Βενιζέλου για την υποψηφιότητά του στο επίνειο.

Άλλωστε είναι παλαιοί γνωστοί αφού συνυπήρξαν στη Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία, το κόμμα που ίδρυσαν οι Γεώργιος Αλέξανδρος-Μαγκάκης, Χαράλαμπος Πρωτοπαπάς και Δημήτρης Τσάτσος, όταν, το 1976, αποσχίστηκαν από το φορέα της (τότε) αξιωματικής αντιπολίτευσης, την Ένωση Κέντρου Νέες Δυνάμεις!

lykavitos.gr/archives/75469