05 Δεκεμβρίου 2013

Και οι συλλογικότητες του ΣΥΡΙΖΑ; Τον πούλο; "Με 3 εκατ. ευρώ μετατρέπεται σε σχολείο η «Βίλα Αμαλία»"

Ήταν επί χρόνια υπό κατάληψη από αναρχοάπλυτους του ΣΥΡΙΖΑ - Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο του 2014

Mε 3 εκατ. ευρώ θα μετατρέψει σε σχολείο ο δήμος Αθηναίων την πολυσυζητημένη «Βίλα Αμαλία» που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν και ήταν επί χρόνια υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

Χθες εγκρίθηκαν από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων οι εργασίες ανακατασκευής, που χρηματοδοτούνται εξ’ολοκλήρου από πόρους του ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του «Έργου Αθήνα», που έχει εξασφαλίσει ο δήμος.

Η μελέτη ανακατασκευής προβλέπει διατήρηση και ενίσχυση της περιμετρικής λιθοδομής και κατεδάφιση των υπόλοιπων δομικών στοιχείων στο εσωτερικό, ώστε να γίνει πλήρης εκμετάλλευση του χώρου για εργαστήρια, χώρους πληροφορικής, βοηθητικούς χώρους κ.ά..

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τις 7/1/2014. Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο του 2014 και το έργο να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2015.

Η «Βίλα Αμαλία» κτίσθηκε το 1860, σε προσχέδιο του Ερνέστου Τσίλερ και από το 1932 έως το 1973 φιλοξένησε το δεύτερο Γυμνάσιο Αρρένων, όπου ήταν μαθητές γνωστές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, όπως ο εικαστικός Αλέκος Φασιανός, ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και ο συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς. Το 1975 μετά από τη μεταστέγαση του Γυμνασίου, το κτίριο απαλλοτριώθηκε και περιήλθε στην κυριότητα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, ενώ πολύ αργότερα, το 1990 καταλήφθηκε από αντιεξουσιαστές.

Πηγή newmoney.gr