24 Δεκεμβρίου 2013

Για μαλάκ@ς μας περνάει ο γύφτος ο Παπαδήμος που χρωστάει 6.000 δολ... και προαλείφεται για σωτήρας μας

[Φυσικά με αστείες δικαιολογίες (πχ. ότι «District court department» είναι το όνομα του διαμερίσματος (!!!) και σημαίνει "διαμέρισμα στην αυλή"!!!) προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν τρέχει και τίποτα... ενδεικτικό του πόσο μαλάκες θεωρεί τους Έλληνες]

Σάλος έχει δημιουργηθεί σχετικά με την είδηση πως ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει ένα χρέος ύψους 6.233.,07 δολαρίων, καθώς την ίδια στιγμή που έχουν αναπτυχθεί φημολογίες ότι πρόκειται για οφειλή προς το Δημόσιο, ο ίδιος το διαψεύδει και παραθέτει μια άλλη εξήγηση.

Πηγές κοντά στον Λουκά Παπαδήμο, αναφέρουν πως το ζήτημα με το χρέος του αφορά σε καθυστέρηση πληρωμής κοινοχρήστων σε διαμέρισμα στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ το 2010, καθώς λόγω του ότι αρκετοί ένοικοι της πολυκατοικίας εκείνη την περίοδο δεν πλήρωσαν τις οφειλές τους, ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας ανέθεσε το ζήτημα σε δικηγόρο, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Παρασκήνιο.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο πρώην πρωθυπουργός δεν καταδικάστηκε ποτέ, ούτε καν έγινε δίκη, αλλά αντίθετα τα έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα είναι η αγωγή του δικηγόρου. Την σύγχυση, την προκάλεσε ένα λάθος στη μετάφραση, καθώς στο έγγραφο αναφέρεται η φράση «District court department». Πρόκειται για το όνομα της πολυκατοικίας και λόγω της λέξης court που σημαίνει δικαστήριο αλλά και αυλή, προκλήθηκε η αναστάτωση.

Η καθυστέρηση στην εξόφληση, οφείλεται στο γεγονός ότι ο δικηγόρος έστελνε τα γράμματα με την αγωγή στο κλειστό διαμέρισμα, καθώς το ζεύγος Παπαδήμου βρισκόταν στη Γερμανία. Αποτέλεσμα ήταν, ο πρώην πρωθυπουργός να ενημερωθεί για την οφειλή αρκετούς μήνες αργότερα. Μόλις ταξίδεψαν στις ΗΠΑ και ενημερώθηκαν, εξόφλησαν πλήρως την οφειλή.

Το ποσό οφειλής ήταν 3.317$, αλλά στα έγγραφα φαίνεται ότι γίνονται απαιτητά από τον κ. Παπαδήμο 6.233,07$. Η διαφορά αυτή οφείλεται στην αμοιβή του δικηγόρου καθώς στις ΗΠΑ πληρώνονται αδρά.