21 Δεκεμβρίου 2013

Χρυσές μίζες στα εξοπλιστικά: Μόνοι οι τόκοι φθάνουν τα 8 εκ. ευρώ, είπε ο "επιστήμονας"!

«Βόμβες» για μίζες εκατομμυρίων έριχνε επί τρείς μέρες ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών από το 1996 έως 2002 , Αντώνης Κάντας, ο οποίος αποκάλυψε 8 μεσάζοντες-μιζών για τα εξοπλιστικά.

Ο κ. Κάντας περιέγραψε πως διαθέτει περίπου 18 εκ. ευρώ σε λογαριασμούς και μαύρες βαλίτσες. Οι μίζες, μάλιστα, δεν ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ, αφού τα υπόλοιπα είναι... νόμιμος τόκος!

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών μίλησε για προγράμματα από το 1994 και μετά, που δωροδοκήθηκε όχι μόνο από Ρωσία και Γερμανία, αλλά και από Γαλλία, Ισραήλ και ΗΠΑ. Η «μήτρα» των μιζών ερχόταν από την εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

«Πρέπει να δώσω στον μεγάλο»

Ο Αντώνης Κάντας παρέμενε επί 5,5 χρόνια χρόνια με τον Άκη Τσοχατζόπουλο υπουργό και τον Γιάννη Σμπώκο διευθυντή εξοπλισμών. Ενδεικτικά για τους χρηματισμούς φέρεται να ανέφερε: «Του είπε ένας μεσάζων "δεν μπορώ να σου δώσω τόσα γιατί πρέπει να δώσω και στον μεγάλο"».

Ο Κάντας πάντως παρέμεινε στη θέση του επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου για τέσσερις μήνες και μετά από αποχώρησε.

Δύο συμβάσεις επί Παπαντωνίου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Κάντας υποστήριξε πώς υπάρχουν δυο συμβάσεις, που ξεκίνησαν επί Άκη Τσοχατζόπουλου για τις οποίες ο ίδιος είχε εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις και επιφυλάξεις. Οι αντιρρήσεις του όμως κάμφθηκαν όταν τελικά δωροδοκήθηκε και για αυτές.

Φέρεται να υποστήριξε όμως ότι οι δυο αυτές συμβάσεις τελικά υπογράφηκαν επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Παρατσούκλι… «Ο επιστήμονας»

Ο Κάντας που στα χρόνια της θητείας του είχε το προσωνύμιο «επιστήμονας» λόγω των γραμματικών και τεχνικών γνώσεών του, δίνει στο πιάτο και δυο Ελβετούς που θα βρεθούν υπο κατηγορία, έναν ελληνοελβετό νομικό που του έστηνε τις offshore εταιρίες καθώς και έναν υπέργηρο έλληνα μεσάζοντα, ο οποίος μάλιστα φέρεται έτοιμος να εμφανιστεί στις αρχές και να μιλήσει για μίζες.

Πίσω από αυτούς κρύβονταν μεγάλοι επιχειρηματίες εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά για να επιβεβαιωθεί αυτό θα πρέπει να φτάσουν σε αυτά τα ονόματα οι ανακριτές Μαλλής και Σταυρόπουλος από τους 4 λογαριασμούς που έδωσε.