26 Δεκεμβρίου 2013

Σκορτσέζε-Ντι Κάπριο: Τους φώναξαν «αίσχος» και «ντροπή» BINTEO

Φραστική επίθεση δέχτηκαν μετά την προβολή του «Λύκου της Wall Street», που πραγματοποιήθηκε για τους ψηφοφόρους της Αμερικάνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Σε όλους τους σαρκικούς πειρασμούς ενδίδει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην νέα ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε «Ο Λύκος της Wall Street» που υποδύεται τον Τζόρνταν Μπέλφορντ, τον  χρηματιστή που μεσουράνησε την δεκατία του '90 και κατάφερε με οργανωμένες οικονομικές απάτες να φτάσει στην κορυφή. Ο φιλήδονος τρόπος ζωής του ενέπνευσε τον μεγάλο Αμερικανό σκηνοθέτη που θέλησε όπως είπε ο πρωταγωνιστής της ταινίας Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε προσφατη συνέντευξη του να «δημιουργήσει την αίσθηση μίας σύγχρονης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, την αίσθηση του να ενδίδεις σε κάθε πειρασμό!».

Οι σκηνές χαοτικού σεξ, τα ναρκωτικά, τα ξέφρενα parties και η αλόγιστη προκλητική σπατάλη του Μπέλφορντ πρωταγωνιστούν στην ταινία, σοκάροντας μερίδα του κοινού.

Μάλιστα, σε μία προβολή της ταινίας που πραγματοποιήθηκε (21/12) για τους ψηφοφόρους της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, δέχθηκαν φραστική επίθεση από σεναριογράφο που τους φώναζε «Ντροπή!» και «Αίσχος!». Την είδηση επιβεβαίωσε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η ηθοποιός Χόουπ Χόλιντεϊ που ήταν επίσης παρούσα στην προβολή.

Η 75χρονη Χόλιντεϊ άφησε να εννοηθεί ότι η αντίδραση αυτή αντιπροσωπεύει την οπτική πολλών συντηρητικών ψηφοφόρων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου οι οποίοι βρήκαν την ταινία κάπως υπερβολική. «Σήμερα ζήσαμε ένα μαρτύριο- την ταινία "Ο Λύκος της Wall Street" - ένα μαρτύριο διάρκειας τριών ωρών, που επαναλάμβανε το ίδιο αηδιαστικό μοτίβο ξανά και ξανά. Μετά την προβολή του φιλμ άνοιξαν οι πόρτες του ανσασέρ και βγήκαν έξω ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Μάρτιν Σκορτσέζε. Τότε ένας σεναριογράφος έτρεξε προς το μέρος τους και άρχισε να ουρλιάζει λέγοντας-"Ντροπή σου" και "Αίσχος" έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Αν και η ίδια δηλώνει «εχθρός» της ταινίας, ωστόσο παραδέχτηκε ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χειροκρότησαν μετά το τέλος της προβολής της.

«Είναι μία σκληρή ταινία» είχε πει ο Μάρτιν Σκορτσέζε στην ιστοσελίδα TheWrap «Δεν γνωρίζω έαν θα ταιριάξει στο γούστο του καθενός. Νομίζω πως όχι. Δεν είναι μια ταινία φτιαγμένη για 14χρονα».