21 Δεκεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Καράφλιασε η Αλέκα με το λενιστή Στουρνάρα: Μην κακοποιείτε τον Λένιν

Απάντηση στην Αλέκα Παπαρήγα που παρακάλεσε τον κ. Στουρνάρα να μην κακοποιεί την θεωρία του Λένιν, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών.

"Πράγματι η ιδεολογία μου έχει διαμορφωθεί από διανοητές όπως Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Μαρξ και ο Λένιν. Με το συμπάθειο κυρία  Παπαρήγα..." είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας:

Και συνεχίζω να τους διαβάζω και προσθαθώ να συνθέσω τις ιδέες τους διότι τα οικονομικά δεν είναι δόγμα, είναι ρεαλισμός και ευελιξία".

Παπαρήγα: Μην κακοποιείτε τον Λένιν

"Δεν δεχόμαστε να μιλάμε για έναν χρόνο και μετά βλέπουμε. Δεύτερον δεν δεχόμαστε να μιλάμε για ρυθμίσεις. Εμείς ζητάμε και διαγραφή" είπε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εξηγώντας γιατί το ΚΚΕ διαφωνεί με την κυβερνητική πρόταση, αλλά και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων.

"Στο κάτω κάτω όταν εσείς ζητάτε κούρεμα του χρέους από τους δανειστές δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει  να κουρευτεί το χρέος των λαϊκών οικογενειών που συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης και όχι κρίσης αναγκάστηκαν να προσφύγουν στο δανεισμό προκειμένου να αποκτήσουν στέγη, να την επισκευάσουν ή να συμπληρώσουν το πενιχρό εισόδημά τους" τόνισε η κυρία Παπαρήγα.

Απευθυνόμενη στους κ.κ .Στουρνάρα και Τσίπρα είπε (1:25 πρώτο βίντεο): "O κ. Στουρνάρας επικαλέστηκε τον Λένιν σε σχέση με τη δήμευση και ο Τσίπρας τον επικαλέστηκε για την αναδιανομή. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι για τον Λένιν μπορεί να μιλάει μόνο το ΚΚΕ. Άλλωστε το ότι όλο και πιο συχνά στη βουλή ακούγεται ο Λένιν και ο Μαρξ , κάτι λέει. Αλλά θα ήθελα να παρακαλέσω προσωπικά τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Τσίπρα : 'μην κακοποιείτε την θεωρία του Λένιν'  . Με το Λένιν μπορεί να μην τα πάτε καλά, μπορεί να μην σας ταιριάζει, μόνο να τον τραγουδάτε μπορεί να θέλετε πού και πού αλλά μην κακοποιείτε την θεωρία του".



Εξηγώντας γιατί το ΚΚΕ  απορρίπτει την ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς η κυρία Παπαρήγα σημείωσε: "Tα απορρίπτουμε κυρίως γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω από το σύνθημα να μην πληρώσει την κρίση ο λαός. Να τη πληρώσουν αυτοί που πρέπει. Και καλά να πάει η οικονομία, ο λαός θα ζει πολύ χειρότερα"