03 Δεκεμβρίου 2013

Σαμποτάζ στον κολλητό του Αλέξη!! Μπλακάουτ στο Καράκας την ώρα που έκανε διάγγελμα ο Μαδούρο

Την ώρα που ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έκανε τηλεοπτικό διάγγελμα, το ρεύμα έπεσε βυθίζοντας για λίγο στο σκοτάδι όχι μόνο το Καράκας αλλά και άλλες πολυπληθείς περιοχές της χώρας.

Στο νέο μπλακάουτ ο Μαδούρο υποψιάζεται ξανά «σαμποτάζ» -εν όψει δημοτικών εκλογών- και κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Οι διακοπές ρεύματος στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας έχουν περιοριστεί μεν τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έχουν εκλείψει.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, πρόβλημα σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού στο κεντρικό τμήμα της χώρας είχε βυθίσει για ώρες μεγάλο τμήμα της Βενεζουέλας (και ολόκληρο το Καράκας) στο σκοτάδι. Ο Μαδούρο είχε μιλήσει τότε για σαμποτάζ της αντιπολίτευσης.

Στο νέο περιστατικό, το ρεύμα έπεσε την ώρα που ο Μαδούρο απηύθυνε διάγγελμα (ξημερώματα Τρίτης, ώρα Ελλάδας). Η ηλεκτροδότηση ξεκίνησε να αποκαθίσταται μετά από περίπου δέκα λεπτά.

Ενδιάμεσα, ο Μαδούρο στράφηκε στο twitter και μίλησε για σαμποτάζ. Το πρόβλημα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ξεκίνησε από την ίδια περιοχή με εκείνη του μπλάκαουτ του Σεπτεμβρίου, δηλαδή, όοπως είπε στο μήνυμά του, «το ίδιο μέρος με το τελευταίο σαμποτάζ».

Στο μήνυμά του κάλεσε το λαό «σε εγρήγορση», δίνοντας αργότερα και ανάλογες διαταγές στις ένοπλες δυνάμεις.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Μαδούρο είχε προειδοποιήσει ότι η αντιπολίτευση μπορεί να προχωρούσε ξανά σε σαμποτάζ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ενόψει των δημοτικών εκλογών που γίνονται την ερχόμενη Κυριακή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press