06 Δεκεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Δραγασάκης στον Γιακουμάτο: «Είστε τόσο γλαφυρός αλλά…»-Τι είπε ο Γιακουμάτος και ενοχλήθηκε ο Δραγασάκης

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης γελώντας με τα σχόλια του βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμου Γιακουμάτου, σχολίασε «Πάντα γλαφυρός ο κύριος Γιακουμάτος, πάντως συμφωνήσατε με...
την αντιπολίτευση σε αρκετά θέματα, επιτρέψτε μου το σχόλιο».
Δείτε το βίντεο από τη Βουλή



Γιακουμάτος σε ΣΥΡΙΖΑ:εδώ θα είμαστε να μετρηθούμε

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, κάνοντας λόγο για "ψευτοδίλημματα" της "ψευδοαριστεράς" που κατέρρευσαν.

"Μην κάνετε όνειρα να γίνετε κυβέρνηση. Τον Μάρτιο του 2016 εδώ θα είμαστε να μετρηθούμε.  Και θα βρεθείτε ελλιποβαρείς όπως βρίσκονται τα πρόωρα που δεν εχουν δυνάμεις να βγουν στη ζωή", είπε.

"Καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 και το ερώτημα είναι πεντακάθαρο. Ψηφίζουμε ή δεν ψηφίζουμε. Σας λέω από την μακρά εμπειρία μου ότι ψηφίζω αδιαλείπτως προϋπολογισμούς που ήταν ελλειμματικοί με κρύα καρδιά" ανέφερε, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμενος και έρχεται με πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 800 εκατ. ευρώ. "Αρα είναι ξεκάθαρη η απάντηση. Υπερψηφίζω" ανέφερε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας ότι υποφέρει ο λαός και σημειώνοντας ότι πρέπει οι θυσίες του λαού να πιάσουν τόπο.

Ο κ. Γιακουμάτος τόνισε ότι "μεγάλη μερίδα βουλευτών έχουν μετατραπεί εδώ και 4 χρονια με το λαϊκισμό, με τις κραυγές, με τις φρούδες ελπίδες ειδικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σάκο του μποξ". "Τάζετε στους πάντες τα πάντα" είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: " Eίμαι υπερήφανος για αυτούς τους βουλευτές που έχουμε αντέξει σε αυτές τις σειρήνες του λαϊκισμού, σε αυτούς που για κάθε αρρώστια έχουν τη θεραπεία, που αντέχουμε και στεκόμαστε όρθιοι".

Το 2002, όταν μπήκαμε στο ευρώ, είπε ο κ. Γιακουμάτος, "σκέφτηκα λίγο κεφαλονίτικα , να φυλάξω καμιά δραχμούλα στην άκρη, γιατί εδώ είναι λυσσαλέες οι μάχες που δίνουν οι δυνάμεις της δραχμής της οπισθοχώρησης, της μεγάλης διαφθοράς που έχουν βρει καταφύγιο στις αγκαλιές της Κουμουνδούρου". "Τα έκρυψα τα λεφτά . Σήμερα είμαι πλέον πεπεισμένος ότι δεν θα μου χρειαστεί πλέον η ευλογημένη δραχμούλα" επισήμανε.

"Θα παλέψω όρθιος να σωθεί η χώρα παρά τις δυνάμεις τις δικές σας" υπογράμμισε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευσημ ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να μοιράσει το πρωτογενές πλεόνασμα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. "Περιμένω να οριστικοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα για το μοίρασμα κοινωνικού μερίσματος που θα παράγει" τόνσε.

Ο κ. Γιακουμάτος εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των πλειστηριασμών κάνοντας λόγο για "κροκοδείλια δάκρυα και ψευδοπροτάσεις νόμου". Κατηγόρησε , δε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι "δεν ενδιαφέρονται για την κατοικία του φτωχού ενδιαφέρονται να πέσει η κυβέρνηση. Αυτό είναι το παθος τους. Αυτός είναι ο αγώνας τους. Κάθε μέρα ζητάνε εκλογές". Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να παραταθεί για ένα χρονο η άρση των  πλειστηριασμών πρωτης κατοικίας, με κάποιες προυποθέσεις, όπως είπε.