13 Δεκεμβρίου 2013

Ο φοροκλέφτης «άδειασε» δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ... τον ένα επειδή ταύτισε το ΚΚΕ με τη Β. Κορέα...

[Αυτό θα πει αριστερός φοροκλέφτης.... βγάζει εκατομμύρια αφορολόγητα χωρίς αποδείξεις και υπερασπίζεται τις σχέσεις του ΚΚΕ με Κίνα και βόρεια Κορέα... φυσικά τα πρόβατα που τους ψηφίζουν, ούτε που προβληματίζονται...]

Διφασικό «άδειασμα» επεφύλαξε ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος στους συναδέλφους του Χρήστο Καραγιαννίδη (βουλευτή Δράμας) και Κώστα Μπάρκα (βουλευτή Πρέβεζας) κατά τη συνεδρίαση της Βουλής, την Πέμπτη.

Για τον πρώτο, αφορμή στάθηκε η σκληρή κριτική του απέναντι στο ΚΚΕ για τη στάση που κρατά απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, απευθύνθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπροσώπο του ΚΚΕ, λέγοντας πως «η κομμουνιστική υπόθεση δεν υπηρετείται με την επίκληση του οράματος του σταλινικού γραφειοκρατισμού, όπως δεν υπηρετείται με την επίκληση της συνεργασίας με το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, το πιο άγριο καπιταλιστικό κράτος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην υφήλιο»(...)«Η κομμουνιστική υπόθεση δεν υπηρετείται με το να στέλνουμε συλλυπητήρια στον ΄΄γιο του ήλιου΄΄ στη Βόρεια Κορέα, στο πιο απάνθρωπο, εκμεταλλευτικό και ανελεύθερο καθεστώς» πρόσθεσε και κατηγόρησε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας με νόημα: «Μπορεί να θεωρείτε ότι υπηρετεί τον κομμουνισμό, μπορεί να θεωρείτε ότι εσείς έχετε δίκιο. Όμως, έχετε επιλέξει να είστε αντιπολίτευση στην κοινωνική αριστερά και γι’ αυτό θα κριθείτε και εσείς και εμείς».

Παίρνοντας το λόγο αργότερα, ο Αλέξης Μητρόπουλος όχι μόνο κράτησε αποστάσεις από την άποψη του συντρόφου του, αλλά την αποδοκίμασε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα κάνω μία διευκρίνιση για τα όσα είπε ο συνάδελφος κ. Καραγιαννίδης αναφορικά με τη στάση και την ιστορία του ΚΚΕ. Εμείς αμέσως συστήσαμε στον κύριο συνάδελφο ότι πρέπει και με τα λόγια μας και με τις πράξεις μας να σεβόμαστε την ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, τη συμβολή του στην εξέλιξη και στις κατακτήσεις του περήφανου ελληνικού λαού μας. Συνεπώς, από αυτή την άποψη και εμείς θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι αρκετά από όσα ειπώθηκαν δεν μας εκφράζουν, πέραν του ότι βεβαίως και εμείς συνεχώς θα αγωνιζόμαστε να συμπορευθούμε με όλες τις δυνάμεις για την καλύτερη τύχη του ελληνικού λαού».

Αμέσως μετά, ο Αλέξης Μητρόπουλος «άδειασε» και τον Κώστα Μπάρκα, λέγοντας ότι... «αστόχησε».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, το βράδυ της Τετάρτης -την πρώτη μέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στην Ολομέλεια- απευθύνθηκε στους ηλικιακά μεγαλύτερους βουλευτές, λέγοντας ότι «μιλούν εκ του ασφαλούς, αφού θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν σύνταξη, ενώ εμείς οι πιτσιρικάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερχόμαστε εδώ για να σας πούμε (…) ότι με τα νομοσχέδια που φέρνετε δεν θα πάρουμε καθόλου σύνταξη, δεν θα έχουμε καν τη δυνατότητα να σκεφθούμε ότι θα πάρουμε σύνταξη».

Το γεγονός, εκμεταλλεύτηκε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, κατηγορώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι διεκδικεί σύνταξη βουλευτή!

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπάρκας ξεκαθάρισε πως «Σαν εσάς, κύριε Κεγκέρογλου, δεν θα γίνω ποτέ. Επαγγελματίας πολιτικός σαν εσάς, ποτέ! Μπήκατε κι εσείς στη διαδικασία να σπεκουλάρετε και να χρησιμοποιείτε τη μονταζιέρα -το κάνετε συνεχώς αυτό ως συγκυβέρνηση- αλλάζοντας και παραποιώντας δηλώσεις βουλευτών».

Και μολονότι, η αρχική δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από την αρχή - και κατά γενική ομολογία - ξεκάθαρη, κάτι που φαίνεται ακόμα και στα Πρακτικά της Βουλής, ο κ.Μητρόπουλος αγνόησε το γεγονός και, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Εργασίας είπε: «Θα ήθελα να αναφερθώ στα όσα είπε ο συνάδελφος κ. Μπάρκας για τον κ. Κεγκέρογλου και τις συντάξεις, ο οποίος, επίσης αστόχησε. Και του συνέστησα να κάνει έλεγχο των όσων είπε στα πρακτικά, για να μην μένουν σκιές αναφορικά με τη συμπεριφορά βουλευτών μας».